Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
Jesús Ros, Alcalde de Torrent Jesús Ros, Alcalde de Torrent
REDACCIÓ
Dimecres, 03 de Juny del 2020
ENTREVISTA A JESÚS ROS, ALCALDE DE TORRENT

Ros: “Els primers díes no podia dormir pensant que teniem mil persones en residències en Torrent”

L’ alcade vol agraïr especialment a tots els treballadors esencials que han estat al peu del canó i també als xiquets i majors

Com alcalde de Torrent, mai s’havia enfrontat a una situació similar. El dia 10 este periòdic informava en exclusiva dels primers casos positius en Torrent de coronavirus en una residencia a Espanya. Des de eixe moment, tot ha canviat, convertint-se Torrent en una ciutat totalment distinta durant els més de dos messos d’Estat d’Alarma. Ros confessa que des que es va assabentar dels primers contagis en la localitat l’ha costat dormir i demana “tranquil·litat i coneixement” en aquest període de desescalada que estem vivint després de més de dos mesos tancats a casa.

 

Han passat més de dos mesos des que varen conéixer els primers casos a Santa Elena, s’imaginava en eixe moment tot el que hem viscut fins ara? I pareix que han passat anys. No, no era previsible, en aqueixos moments el coronavirus el coneixem per la Xina i es pensava que en Europa anava a estar més controlat. El 9 de març quan vaig assabentar-me no m’imaginava el que anava a passar després. Tot ha canviat.

 

Torrent hui en dia té dues de les seues residències de majors amb casos de coronavirus i es calcula que han mort més de 23 persones majors, són certes aquestes dades? Ja hem parlat abans, però jo els primers dies de març no dormia pensant en els 1.050 residents que tenim en els 22 centres de major de la localitat perquè no sabíem si era puntual o no. Afortunadament les residències han pres les mesures necessàries per a frenar la infecció.

 

Que li passava per cap a l’alcalde quan veia les imatges dels carrers buits i les cues a les portes dels supermercats? Vore Torrent buida era com viure un somni. Una ciutat de més de 80.000 habitants i més de 50.000 vehicles, una ciutat viva vore-la buida era impensable. Les imatges dels supermercats durant els primers dies era impensable, la por i la incertesa del que anava a passar va provocar eixes imatges però a poc a poc tot s’ha normalitzat”.

 

Altra imatge per al record va ser la dels aplaudiments. Això crec que és de les poques coses positives d’aquesta crisi. Els torrentins i torrentins han afrontat aquesta crisi de l’única manera possible, anant tots a una i sent solidaris, i mostrant l’afecte a tota eixa gent que sempre han estat ací complint la seua tasca i això és molt emocionant.

 

Pero a la política esta unitat no ha sigut total. Creu es que possible un enteniment per a la reconstrucció? El clima polític ho fa possible. Les crítiques del PP han sigut més una falta de mires que altra cosa. Ara volem aprovar un document i firmar un pacte per a poder dur endavant aquesta nova situació o aquesta “nova realitat”. Inversions, ajudes socials, econòmiques de tota classe per no deixar ningú pel camí. Estic convençut que hi haurà pacte entre els cinc partits que conformem l’Ajuntament de Torrent perquè si no hi fem, defraudarem a la gent i si algú es despenja, serà la seua responsabilitat.

 

En mig de tot esta crisi, Torrent ha aprobat per fi nous pressupost i té un pacte de coalició amb ciutadans. És una ferramenta per a treballar i treballar millor i clar que es poden fer modificacions. Ja hem fet una modificació de més d’un milió d’euros per les ajudes al xicotet comerç i els autònoms del superàvit de l’any passat i farem les modificacions que siguen necessàries.

 

Vosté ha declarat que la desescalada està sent molt ràpida, que anem massa apresa. Personalment crec que anem molt apresa, sóc conscient que tenim moltes ganes d’eixir i de recuperar la nostra vida, gaudir dels amics de la família, d’obrir el comerç, obrir les cafeteries i els bars però vore algunes imatges m’espanta una miqueta, per la qual cosa sempre hem de demanar tranquil·litat i coneixement.

 

Una altra imatge d’aquesta crisi és les cues de la fam. Que pot dir-los l’alcalde a aquesta gent que està patint de forma més dura la crisi econòmica que ha deixat el coronavirus? No s’està quedant ningú enrere en aquest sentit. Actualment estem atenent en el Punt d’Aliment a més de 900 famílies, 300 més que fa uns mesos, al marge dels usuaris de la targeta moneder que volem ampliar. Hem donat més de 1.200 ajudes d’emergència des del passat 16 de març, el que suposa més de 300.000 euros en ajudes puntuals. Hem aprovat ajudes al xicotet comerç i xicotetes empreses.

 

L’Ajuntament ha destinat més d’un milió d’euros per ajudes al xicotet comerç i els autònoms, hi haurà una segona fase d’ajudes? En aquesta primera iniciativa les ajudes anaven dirigides principalment al lloguer i despeses de llum, aigua i altres. Ara, la segona fase de les ajudes aniran destinades a despeses sanitàries que s’aprovaran en un màxim de quinze dies. I a mesura que passe el temps vorem quines necessitats van sorgint i com podem ajudar.

 

S’han cancel·lat totes les festes. ¿Con viu una ciutat sense festes? Durant aquests temps s’han pres decisions complicades com la suspensió de l’activitat festiva i social de la localitat. Han sigut molt complicades, Torrent té una vida festiva i socials que pocs pobles la tenen. No sabem com seran les festes patronals. Estem donant-li voltes per a poder encara que siga fer algun tipus d’activitat cultural al carrer.  

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.217.83.97

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.