Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 02 de Juny del 2020
EDITORIAL MAIG

La tragèdia del Coronavirus

Una tragédia històrica. Cal remuntar-se molts anys per a vore una xifra de morts tan important a la ciutat. La pandèmia per coronavirus Covid-19 s’ha emportat per davant a 53 persones i ha afectat altres 271 que han donat positiu. Però el més sorprenent no és la xifra, sinó el que haguera pogut ser si no s’haguera confinat a la gent a casa. Què hauria passat si no s’hagueren tancat comerços, competicions esportives, en definitiva, qualsevol trobada social com ho són les falles o Setmana Santa durant els dies més durs. Les dades oferides per fi per la Generalitat demostren que malgrat ser una malaltia mortal per a gent d’avançada edat que es trobaven a 2 residències, el coronavirus no tenia distinció de sexes, de classe social, ni d’edat, perquè han hagut també contagiats no tan major a la ciutat. Hem perdut mares, pares, fills, germans, amics, companys... i el pitjors, no els hem pogut dir adeu.

 

Esta pandèmia ens ha ensenyat que tot pot perdre’s d’un dia per a un altre, que si no estem junts, el camí serà més llarg, i que d’aquesta situació de crisi hem d’eixir junts. Igual que hem eixit junts als balcons a fer costat als sanitaris que es jugaven la vida per a combatre aquest virus, hem d’estar ara junts per a donar suport a la nostra economia local, als nostres comerços, a les nostres empreses i autònoms, perquè han sigut ells els que major sacrifici han fet perquè la reproducció del virus s’hi haja ralentitzat fins a ser quasi nul a la ciutat. En aquests moments, només hi ha 1 cas positiu controlat, i hem d’aconseguir que siga 0 durant 14 dies perquè la seguretat siga total. Fins a eixe moment no val baixar la guàrdia. Encara que estiguem ja en fase 2, no val pensar que no ens tocarà a nosaltres, perquè el virus sap que la millor manera de reproduir-se en a través del contacte social. Per això, cal ser estrictes amb la reunions en grup, la neteja i la distància, aqueixa distància que prompte podrem recuperar si s’hi haja una vacuna a la fi d’any.

 

Com a empresa i mitjà de comunicació, TORRENT MEDIA SL, viu amb incertesa el futur, però estem convençuts que la normalitat tornarà per a tots. Estem convençuts que si els lectors ens segueixen, els anunciants continuaran confiant en nosaltres per a anunciar-se, perquè els mitjans de comunciación són necessaris, imprescindibles per a una democràcia, en la qual la informació ha de ser transparent. Per això, quan no ho és per part dels governs no volen oferir tota la informació, la guarden perquè els pot interessar, els mitjans de comunicació han de lluitar perquè es faça pública, com ho hem fet tots els periòdics, rádios i televisions. Ho hem fet i ho tornarem a fer.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.16.212.99

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.