Dimecres, 01 de Maig del 2024

Actualitzada Dimecres, 01 de Maig del 2024 a les 09:11:14 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
AMPARO FOLGADO
Dilluns, 01 de Juny del 2020
PARTIDO POPULAR TORRENT

2 mesos de record i oblit

El mes de març es presentava ple d'il·lusió per la celebració de les nostres festes més grans. Encara que ja apareixien diversos signes d'anormalitat, no érem capaços d'imaginar el que se'ns venia damunt en qüestió de dies. El virus va aparéixer abruptament en la vida de tots, parant en sec el funcionament del nostre dia a dia. Bé, no de tots.

 

Part de la nostra societat, malgrat l'amenaça que suposa el virus per a la integritat, ha eixit al carrer des del minut zero per a permetre que tots els altres poguérem quedar-nos a les nostres cases. Parle d'aquells servidors, ja siguen del sector públic o del sector privat, que durant estos mesos anormals han sabut amb professionalitat mantindre en funcionament els nostres pobles i ciutats. Han desafiat la por al contagi i han donat el màxim de si mateixos per al benestar de tots els altres.

 

Tampoc puc oblidar-me de la gran majoria, dels quals durant estos mesos han tingut com a frontera la porta de la seua casa i horitzó les vistes des del seu balcó o finestres. La responsabilitat de famílies senceres que conviuen o persones que viuen soles mereix el major dels nostres elogis perquè, una vegada més, s'ha demostrat que els nostres conciutadans estan a l'altura de les circumstàncies. 

 

Però, el major record en este moment ha d'anar per a tots aquells que han patit la pèrdua d'algun ser estimat a causa d'esta pandèmia. Una mort sempre és la pitjor de les tragèdies, però, el no haver pogut acomiadar de la forma desitjada a eixa persona fa més dura, la magnitud de la tragèdia. Tampoc els contagiats que han guanyat al virus poden quedar en l'oblit. Encara que el camí haja sigut de tot menys fàcil, la lluita no ha sigut debades i demostra que hi ha eixida en els moments més foscos.

 

Ara, quan el més crític d'esta crisi sanitària arriba a la fi, comença el camí de la recuperació. Perquè, no podem fer oïts sords, a diferència de l'any 2008, ja que una profunda crisi econòmica aguaita. I la seua envergadura dependrà del temps que tardem a donar resposta a estos avisos. La resposta a gran escala no està a la nostra ma, però si podem contribuir a minimitzar efectes recordant-nos dels comerços i negocis que, baix de casa, obrin les seues persianes dia a dia. Confiar les nostres compres a ells, com sempre, serà una molt bona opció.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.218.61.16

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.