Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 28 de Maig del 2020
ULTIMA HORA

Generalitat confirma 53 morts per Coronavirus a Torrent

Segons el portal de la Generalitat 271 torrentins han donat positiu per coronavirus a la ciutat des de que va iniciar-se la pandemia

La Generalitat Valenciana ha donat a conéixer hui en el seu portal estadístic les dades de la incidència del coronavirus a Torrent i en cadascun dels municipis de la Comunitat Valenciana. Com en la resta d'Espanya la incidència del virus ha sigut molt alta. En el cas de Torrent, a 26 de maig, la xifra de morts és de 53 persones fins al moment, mentre que la xifra de positius amb PCR puja fins a 271, dels quals s'ha produït un 1 contagi en els últims 14 dies, la qual cosa revela les baixes dades de contagi a Torrent per a passar de fase. 

 

La incidència del Covid-19 a Torrent ha sigut de 32,9, una de les més elevades de la comarca. Ha sigut la quarta població amb la taxa de positius detectats amb PCR més elevada després de Paiporta (44,3), Manises (36,5), Catarroja (33,7). No obstant això, en els últims 14 dies tan sols s'ha detectat un cas positiu amb coronavirus, motiu pel qual de moment la pandèmia està controlada a la ciutat i amb seguiment controlat. La taxa de creixement és d'un 0,12%, molt per davall del 0,55% de la resta de l'àrea sanitaria i molt més baix del l'1% que es marcava sanitat per a eixir de fase, la qual cosa demostra unes dades molt positives per a la ciutat.

 

En el cas de Torrent, amb una població declarada de 82.208, la tasa de mortalidad ha sigut de 6,45%, molt més elevada que la mitjana de la zona sanitaria de Hospital General, amb 3.54%.  Dels 271 contagiats, 53 personas han perdut la vida, la gran majoria de 2 residències. Segons va informar este periodic en exclusiva, al menys hi han 22 morts a Santa Elena i altres 3 usuaris d'aquesta residència. A banda, en la residència Mi Vedat haurien mort almenys 14 residents, segons ha conegut hui este periòdic per una persona relacionada amb la residència. A preguntes d'este periòdic sobre el coneiximent dels dos primer casos, la residència no va voler respondre i deriva tota comunicació a la Generalitat.

 

Torrent seria la ciutat amb més morts de la zona sanitaria amb 53 dels 129 que ha registrar la zona 9 d'Hospital General. També ha tingut la majoría dels casos positius, 271 dels 929 de la zona. Només València capital supera en número de casos posititus amb més de 2.000. 

 

Transparència de dades municipals
Com ha afectat el coronavirus a València municipi a municipi, era una de les informacions més demandades les últimes setmanes. El cap del Consell, Ximo Puig, va anunciar diumenge passat que al llarg d'aquesta setmana es farien públicosestos dades i va reiterar la necessitat de "no estigmatitzar" aquells municipis valencians en els quals per desgràcia el virus haja tingut una major influència.
 

Ara, amb el virus més controlat que fa unes setmanes i havent sol·licitat passar a la fase 2 de la desescalada del coronavirus, el Consell ha decidit publicar les dades amb més detall que l'oferit fins ara i que se cenyia als departaments sanitaris. Això permet comprovar al ciutadà les dades de la incidència del Covid-19 per municipis a València, Alacant i Castelló i constatar fins a quin punt ha assotat la pandèmia a les seues localitats de referència.

 

Este periòdic, davant la negativa de no donar dades municipals, va fer una queixa al Sindic de Greuges dos dies abans de que el president de la Generalitat sorprengera a tots canviant el criteri de no donar informació sobre els casos locals. La informació que ha tingut que donar este periòdic ha tingut que ser per fons de la Residència Santa Elena i per fons no oficials com familiars i afectats. També ha obtingut informació fins al moment per investigació al Centre de Salut i Registre Civil. De fet, ja varem avançar al mes d'abril que la xifra de morts podía superar les 40 persones. 

 

Encara que este xifres de morts que ha oferit la Generalitat son oficials, encara queda confirmar l'augment de mortalitat que hauría supossat la pandemia en la ciutat en comparació a la mortalitat de l'any passat. Este dades, que ofereix el INE encara estan paralitzades a nivell municipal. 
 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.140.242.165

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.