Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 12 de Maig del 2020
FALLES

Torrent cancel·la definitivament les falles 2020 i obri l'exercici de 2021

Els presidents de les 29 falles s’han reunit virtualment amb el regidor de Falles, Pascual Martínez, i Junta Local per tancar exercici, repetir representants i donar pas a les falles de 2021

Els presidents de les 29 falles de Torrent s’han reunit amb el regidor de Falles, Pasqual Martínez, i la Junta Local Fallera, per votar el futur de les falles de Torrent de manera oficial en esta sessió extraordinària i virtual del Ple de l’OAM de Junta Local Fallera. Finalment, les falles de 2020 es cancel·len per unanimitat, es tanca l’exercici faller, es dóna començament al nou, amb la repetició dels càrrecs representatius de l’any anterior i  guarden les falles per plantar-les el 15 de març de 2021.

 

El dimarts passat, 5 de maig, els presidents i Junta Local es van reunir per analitzar els dos possibles escenaris: fer les falles a octubre (amb limitacions), o cancel·lar-les definitivament. Els presidents van obrir un torn de consultes i reunions virtuals durant esta setmana amb els fallers i membres de les respectives juntes per tal d’aportar esta decisió final, encara que la tònica general ja era la de la cancel·lació.

 

Així doncs, les falles de 2020 que estan guardades als tallers o naus es plantaran un any després (mantenint les seccions de falles com en 2020). Respecte a la consideració de la professió de l’artista faller, les comissions plantegen un acord comú de les 29 comissions basat en unificar el pressupost dedicat a la falla de 2021 i 2022 per a dedicar-lo al monument de 2022, dins de les possibilitats de cada comissió.

 

S’aprova la continuació dels representants de les 29 falles per al pròxim exercici, així com falleres majors de Torrent i Corts d’Honor (independentment de l’edat de si algun xiquet o xiqueta passa a majors) i s’acorda la manera de començar el nou exercici: els presidents i juntes directives continuen exercint la funció executiva de les respectives comissions, fins que el govern deixe reunir-se als casals i fer noves reunions.

 

La pròxima reunió ordinària del Ple de l’OAM de Junta Local Fallera se celebrarà la última setmana de maig, el 29. ara es va crear un consell format pels presidents de falla, el membres del consell rector i membre personal designat per l'ajuntament per tal d'elaborar un pla a seguir de cara al pròxim exercici. Els fallers han de decidir mesures, com ara: si es paralitza l’activitat fallera i el cicle fester es reprèn l’11 de març, o si les falles poden fer activitats i de quin tipus durant este exercici (segons les pautes permeses per les autoritats sanitàries). Això planteja un possible escenari en el que no es farien “demanàs”, ni sopars de proclamacions, presentacions falleres, Crida, Exposició del Ninot, ni cavalcades, ja que es consideren actes ja realitzats durant l’exercici de 2020.

 

Incertesa i pérduda d’ingressos

En l’aire queda si Torrent tindrà una línia d’ajudes municipals, si es rebrà o no la subvenció de les falles de 2021, així com l’impacte negatiu en les arques falleres d’una segura reducció del número de cens de les comissions, ja que tota l’activitat fallera es cancel·la i els fallers censats en l’exercici 2019-20 tenen dret a disfrutar de la setmana fallera de 2021, tal com van aprovar moltes comissions de manera urgent en març.

 

Algunes falles ja han optat per la reducció de quotes, altres per al condonació d’un o dos mesos de quota i altres per mantindre-les per fer front a estes pérdudes, ja que les comissions han de fer front a despeses fixes (hipoteques, lloguers, llum, gestor, etc.) així com les despeses pròpies de la setmana de falles: muntatge d’envelats, flors i pagar a proveïdors.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.223.106.232

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.