Dimarts, 19 de Març del 2024

Actualitzada Diumenge, 17 de Març del 2024 a les 06:50:28 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Diumenge, 10 de Maig del 2020

Els torrentins celebren hui la festa virtual de la seua patrona

La Mare de Déu dels Desamparats engalana balcons i els torrentins celebren misses online per recordar el seu patronatge

Hui els torrentins celebren el dia gran de la Mare de Déu dels Desamparats, patrona de Torrent. En concret els actes es concentren en una missa solemne en honor a la Verge dels Desamparats de Torrent en la Parròquia de l'Asunción de Nostra Senyora, a les 11.30 h., que estará presidida per tots els sacerdots de Torrent. I que podeu seguir en directe pel canal de Youtube de la parròquia, a través d'aquest enllaç:
https://youtu.be/5y5ykz5sjtm

 

Divendres, els membres de la Confraria van traslladar la imatge peregrina de la Verge dels Desamparats de Torrent perquè presidira des de l'altar major de la parròquia la missa solemne de hui, una imatge cuiosa que es veu per primera vegada, ja que esta imatge presidix l'altar de la parròquia. Cal recordar que en circumstàncies normals, ahir dissabte seria el dia del trasllat de la imatge des de la parròquia de Sant Lluis Berltran fins l'Assumpció, conegut com la "baixà", on centenars de torretins acompanyen als calvaris, portadors i membres de la confraria. En els últims anys s'ha incorporat també en este dia la coneguda com "Ronda a la Mare de Déu", on els grups de ball de la ciutat ballen i canten a la patrona. 

 

Versos, fe i devoció online

En els últims dies els torrentins han tret al balcó els cobertors de la imatge de la patrona i han inundat les xarxes socials amb poesies i versos dedicats a la Mare de Déu. Són vídeos amb muntatges de fotos o records de vídeos d'altres anys on els fidels declament versos. D'entre tots ells, destaca el de Carles Luján, Clavari Major d'este 2020, que amb només 4 anys està vivint esta festa de manera singular. Cal recordar que l'any que ve repetiran tots els clavaris per difrutar la festa completa. 

 

D'altra banda, la parròquia Mont-Sió també ha engalanat la seua parròquia per poder venerar la imatge que custodien i hui diumenge estarà oberta per poder passar a pregar, respectant les normes de prevenció i distanciament. 

 

Els actes continuen demà dilluns, 11 de maig, quan se celebrarà la missa de difunts de la confraria de la Verge dels desamparats des de la Parròquia de l'Asunción de Nostra Senyora, a les 19.30 h.,  que també es podrà seguir en directe pel canal de la parròquia. D'altra banda, el dimarts día 12 se celbra la missa final de festa i besamans de la confraria en la Parròquia Sant Lluis Bertrán a les 19.30 h, que també es podrà seguir a través de la pàgina de facebook de la confraria que la retransmetrà en directe.

 

La festa no acaba en este cap de setmana, ja que la falla Camí Reial anuncià la suspensió del Concurs de Declamació a la Mare de Deu, però conviden a que els fallers  declamen les poesies a la Mare de Déu dels Desamparats, durant el cap de setmana del 16 i 17 de maig, i publiquen els vídeos a les xarxes socials amb l'etiqueta #DeclamacióMaredeDeuCamíReial

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
34.228.7.237

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.