Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 08 de Maig del 2020
POLÍTICA

Torrent no passarà dilluns a la fase 1 i no avançarà en l'apertura del comerç

El Ministeri de Sanitat deixa fóra al àrea de Salut que engloba a Torrent i a part de la zona metropolitana

Torrent no passarà a la fase 1 i es quedarà de moment en la fase 0. Per tant, no es podrà eixir al carrer en grups de 10 persones com estava previst. Tampoc es podrà visitar a familiars ni obrir el comerç que no siga alimentari sense cita previa. L'Ajuntament havia preparat tot un protocol per a l'inici de la fase 1 que de moment quedarà paralitzat malgrat que la consellería de Sanitat va dir ahir que es complien amb els requeriments per a passar de fase. Finalment, el Ministeri de Sanitat ha tancat la possibilitat. 
 

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació de Alertes i Emergències Sanitaries, Fernando Simón, han anunciat en roda de premsa que Torrent, al igual que la capital de la comunitat i altres 14 departaments sanitaris seguiran en la Fase 0 de desescalada durant 15 dies més. Malgrat les bones dades de contagiats i de llits UCI, el ministeri ha pres finalment aquesta decisió, després d'estudiar el pla de desescalada proposat per la Generalitat Valenciana.

 

 L'area de Salut de l'Hospital General amb 364.000 persones, acumulava ahir 7 de maig uns 1.103 possitius i 118 morts, encapçalant tots els rankings de tots els hospitals de la Comunitat Valenciana, però es el huité per % de casos amb 303 per cada 100.000 habitants. La decisió suposa que els torrentins no podran gaudir de les terrasses dels bars ni visitar als seus amics o familiars a partir del dilluns.

 

La gran contradicció es Requena, que amb 846 casos per cada 100.000 habitans sí que ha passat a la fase 1 amb els departaments sanitaris de Vinaròs, Xàtiva, Ontinyent, Gandia, Alcoi, Dénia, la Marina Baixa, Elda i Torrevieja.

 

Preparats per obrir dilluns ara es queden esperant
Molts comerços de la ciutat ja estaven esta setmana netejant els seus locals per obrir dilluns. Bars, restaurants i molts negocis estaven inclús comunicant events o fican cartels. També molts amics i familiars havíen quedan donant per supossat que Torrent anava a passar a la Fase 1. 

 

El mateix li ha passat a l'Ajuntament que estava preparant tot per a la supossaba obertura dels comerços. La policía local havia avisat de la possibilitat de que les terrasses dels bars començaren a utilitzar-se. També s'havia previst l'apertura de la biblioteca, o instal·lacions esportives al aire lliure.
 

L'alcalde de Torrent, Jesús Ros, en declaracions a este periòdic ha reconegut que ha sigut una "tota una sorpressa", perque ja havien preparat diversos protocols per a passar de fase, pero també ha assenyalat que es queda també "tranquil" perque el ministeri de Sanitat ha pres decicions molt dificils baix la premisa de "que la salut es el primer". "No tenim les dades del que finalment s'ha passat pero entenem que qui prem les decisions son els experts". Respecte a les consequëncies de que la ciutat estiga 15 dies més en fase 1, ha assenyalat que "si no s'han donat les condicions adequades, hi ha que respectar la decisió i complir les mesures de distanciament, horaris i normes marcades fins al moment".

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.17.154.171

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.