Dilluns, 17 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 14 de Juny del 2024 a les 16:19:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 08 de Maig del 2020
URBANISME

Generalitat licita l'Anell Verd amb Picanya i Alaquàs per 1,4 millions

Urbanisme va encarregar en 2017 la redacció del projecte que contempla un ramal de conexió a Torrent

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha tret a licitació pública l'obra de l'Anell Verd Metropolità de València per un import d'1.434.635 euros, segons publica la Plataforma de Contractació del Sector Públic. El projecte, està emmarcat en l'Anell Verd Metropolità i té com a objecte la construcció de la via cicle-per als vianants dins de l'actuació coneguda com a 'Anell Verd Metropolità de València. Tram 3: Picanya-Alaquàs', que també contempla un ramal de conexió a la ciutat de Torrent. 

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha assegurat que "aquest anell verd permetrà millorar la connectivitat d'una forma sostenible promovent una mobilitat no motoritzada entre els municipis de Paiporta, Picanya, Xirivella, Torrent, Alaquàs i Aldaia". Al mateix temps, ha ressaltat que "aquesta actuació s'emmarca dins de l'impuls que des del govern valencià estem donant a la mobilitat sostenible quotidiana, fomentant l'ús de la bicicleta entre la ciutadania".

En aquest sentit, les obres del Tram 3 s'inicien en la intersecció de la CV-407 a Picanya i discorre feia l'oest utilitzant el carril-bici existent. En aquest primer tram es troba una àrea de descans que posarà en valor la rambla del Pedrís, conca que desemboca en l'Albufera. L'accés oest a Picanya s'utilitzarà la infraestructura existent que connecta amb la passarel·la de la rambla del Pedrís i el carrer Major. A Alaquàs la plataforma creuarà la Av- del Camí Nou per a aconseguir la CV-403. Finalment, en l'entrada del municipi d'Aldaia, al costat de la glorieta de la intersecció de la CV-409, se situarà la tercera àrea de descans, on finalitzarà l'actuació projectada.

 

Un corredor circular de 52 km destinat a vianants i ciclistes

El corredor iniciat durant l'anterior etapa del Consell amb un corredor circular de més de 52 quilòmetres no travessarà Torrent sinó que es connectarà amb un ramal d'accés.  L'Anell Verd Metropolità de València s'ha estructurat en quatre grans trams, cadascun dels quals es va dividir en diversos subtrams per a agilitar la seua construcció i posada en servei. El Tram Sud discorrerà entre Pinedo i Aldaia; el Tram Oest des d'Aldaia i Massarrojos; el Tram Nord, entre Moncada i Port Saplaya (Alboraia) i el Tram Front Litoral entre Port Saplaya i Pinedo.

Està previst que les actuals vies verdes de Torrent connecten amb l'anell verd en el seu Tram Sud, a l'altura de la localitat veïna de Picanya, però la capital torrentina en principi no podrà beneficiar-se de les inversions del programa FEDER previstes fins a l'any 2020.

La via verda integrada en el territori intenta aproximar als ciclistes i vianants als paisatges i espais naturals rellevants com l'horta de València, el Parc Natural de L´Albufera i el Parc Fluvial del Túria, i als altres elements del patrimoni natural i cultural de l'entorn«, però es queda sense incloure per tant el bosc de El Vedat, que inclou arbres centenaris i construccions modernistes amb un alt valor ecològic, cultural i paisatgístic, ni els barrancs i altres itineraris relacionats amb la mil·lenària cultura de l'aigua.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.116.89.123

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.