Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 10:19:12 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 05 de Maig del 2020
POLÍTICA

El PP presenta a Ros un pla de mesures per a la reconstrucció económica

Folgado: “Torrent ha de tornar a posar en marxa el seu motor, que és el teixit comercial i empresarial"

El Partit Popular ha anunciat un plà per a la reactivació económica local. La portaveu popular per mitjà de una nota de prensa ha anomenat Pla Reactiva Torrent a les seues propostes per a recuperar l'activitat, i que ha sigut presentat per registre d'Entrada. “Torrent ha de tornar a posar en marxa el seu motor, que és el teixit comercial i empresarial, per a recuperar el perdut durant aquesta crisi i des del seu Ajuntament s'ha de facilitar al màxim possible aquesta reactivació així com el de les famílies de la nostra ciutat”, ha apuntat la Portaveu popular, Amparo Folgado.


Segons Amparo Folgado, la posada en marxa d'actuacions enfocades a mitigar els estralls d'aquesta crisi entre les famílies torrentinas, ja que el previsible augment de l'atur suposarà un colp dur als ciutadans "que en aquests anys havien recuperat la seua salut econòmica gràcies a les mesures implantades pel govern popular de Mariano Rajoy"


Baixada d'impostos locals a la ciutat

Entre les 17 mesures que el PP ha recollit que ha presentat per registre d'entrada es troba l'exempció d'impostos, la flexibilització del pagament de tributs locals o l'augment de fons per als serveis socials que previsiblement veuran augmentada la seua demanda, a més de propostes que fomenten la recuperació de l'ocupació destruïda en aquests mesos i tan necessari per a qualsevol recuperació econòmica i social.


En matèria d'empreses i autònoms, el Grup Popular demanda una bonificació o supressió dels impostos municipals per a empreses i autònoms durant l'exercici 2020 que afavorisca la disminució dels costos per al teixit econòmic de la ciutat en la seua volta al treball. A més, veuen necessària l'ampliació de crèdit per a les ajudes a autònoms de Torrent assegurant que la totalitat d'afectats puguen accedir al seu gaudi, en el cas que la partida inicial de 900.00€ s'esgote. Així mateix, la Portaveu popular afirma que “és necessària l'ampliació de les terrasses en l'hostaleria, en els casos que siga possible, per a contrarestar les limitacions d'aforament que la situació imposa”.



Pel que respecta a la disminució dels efectes entre les famílies de Torrent destaca la sol·licitud d'ampliació dels fons de partides de caràcter social com les Ajudes d'Emergència o del Punt d'Aliments. També es fa de ressò aquest pla de mesures de caràcter tributari en les economies domèstiques com: concessió del fraccionament de la contribució per a tots aquells contribuents que el sol·liciten, així com la rebaixa d'aquest impost de cara a exercicis següents; revocació de la pujada del rebut de l'aigua aprovada per Aigües de l´Horta per a l'any 2020, recordant el vot en contra del representant popular en aquesta empresa enfront d'aquesta pujada; o la prorroga de les beques de menjador per a famílies vulnerables durant el període estival.



Quant al foment de l'ocupació a la nostra ciutat, Amparo Folgado aposta per “la creació de ‘Torrent Et Beca’, un substitut de l'eliminada ‘Dipu Et Beca’ de la Diputació de València, que permeta als estudiants torrentinos ajudar econòmicament aquest estiu a les seues cases a més de concedir-los experiència laboral amb unes pràctiques extracurriculars”. A més, els populars reclamen la creació de la Brigada Forestal permanent en El Vedat, aprovada en Ple en data 4 de juliol de 2019, que havia d'haver-se posat en marxa el desembre passat, com a foment de l'ocupació a nivell local.



Mesures de caràcter higienicosanitari per a evitar la propagació del virus

Els populars també recullen en el seu Pla Reactiva Torrent una sèrie de propostes enfocades a frenar la propagació del virus i que permeten conéixer la situació real d'afectació en tota la ciutat. Així, des del Grup Municipal demanen la compra de test ràpids per a empleats municipals, comerciants de la ciutat, veïns de risc i persones que desenvolupen activitats de cara al públic, a més d'exigir al Govern d'Espanya la realització d'una vegada per sempre de test massius a la població.

Quant al tema de residències de 3r edat, col·lectiu posat en el centre d'atenció en aquesta crisi sanitària, el pla proposat pel PP reclama la realització de proves diagnòstiques als residents que van donar positiu per Covid-19 per a comprovar que ja no siguen portadors del virus i poder donar-los d'alta o conéixer el seu grau de contagi.

Unes altres de les mesures recollides en aquest document són el repartiment de màscares, hidrogels alcohòlics i mampares de protecció entre els comerços que han obert les seues portes i estan obligats a dispensar aquests productes a treballadors i clients o la reactivació del servei TorrentBici, amb les mitjanes higièniques corresponents, per a fomentar el transport individual particular sostenible.

A manera simbòlica, la Portaveu popular reclama “la celebració quan siga possible d'un homenatge als morts per Covid-19 a la nostra ciutat i la creació d'un espai en memòria d'ells i tots aquells que van lluitar contra aquest mal”

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.135.202.224

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.