Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 05 de Maig del 2020
OCUPACIÓ

L'atur puja a Torrent en 1.299 persones des de l'inici de la crisi del Covid

El confinament ha provocat que hajen 1.144 llocs de treballs menys que fa un any per les falles i Setmana Santa

L'atur s'està convertint en el nou protagonista juntament amb la desescalada. El mes d'abril el nombre de persones que busquen treball va augmentar 8,58%, que sumat a 8,99% de març ha acabat amb 1.299 ocupacions en dos mesos. Abans de l'inici de la pandèmia els demandants d'ocupació era 7.083, mentre que ara ha pujat fins als 8362. 

Les dades no són gens bons, ja que respecte a l'any passat el creixement seria d'un 15,7% més. La creació d'ocupació que s'esperava que continuara enguany s'ha frenat en sec i ara l'ocupació es troba en reculada. En aquestes dades no es trobarien contemplats totes les ocupacions que s'han convertit en Exoedientes de Regulació d'Ocupació Temporal (ERTO).

 

El peor abril de la sèrie històrica a nivel nacional

El nombre d'afiliats en l'últim dia d'abril es va situar en 18.396.362 persones, la qual cosa significa que en el mes es van perdre 49.074 cotitzadors a la Seguretat Social. Però mostren també una moderació en la destrucció d'ocupació. La xifra contrasta amb els quasi 900.000 ocupacions que es van perdre en les dues setmanes posteriors al decret de l'estat d'alarma. Totes aquestes xifres no inclouen la pèrdua d'ocupació a conseqüència dels ERTO, que afecten a quasi 3,4 milions de persones, ja que continuen figurant com a afiliades a la Seguretat Social.

Aquestes dades evidencien que el gran colp de la crisi sobre l'ocupació es va produir al març, quan les empreses van prescindir del gruix dels seus treballadors temporals, però la destrucció d'ocupació es va mantindre a l'abril, a conseqüència de totes les mesures de confinament que es van mantindre actives. Això significa que l'economia es continua deteriorant a mesura que passen els dies. Des del 12 de març, vespra de l'anunci de l'estat d'alarma, s'han perdut ja 947.074 cotitzadores. El gran dubte ara és la moderació en la caiguda de l'ocupació anticipa una volta a les contractacions en aquest mes de maig amb l'aixecament gradual de les restriccions, o si la crisi serà més profunda i duradora.


Amb les dades d'abril ja s'acumula una destrucció d'ocupació de més de 786.000 afiliats respecte al mateix mes de l'any anterior. Això suposa una caiguda de l'ocupació del 4,1% interanual. En tot just dos mesos Espanya ha registrat una destrucció d'ocupació equivalent a la de l'any complet posterior al rescat financer d'Espanya en 2012. A més, en aquests dos mesos s'ha perdut tota l'ocupació creada en els últims dos anys. Dades que donen bona mostra de la magnitud de la crisi que està patint Espanya.


 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.22.249.158

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.