Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dissabte, 02 de Maig del 2020

Els torrentins estrenen la possibilitat de fer esport i passejar amb "normalitat"

L'Avinguda ha sigut una de les zones més transitades. Altres han preferit la zona de El Vedat, Safranar, els voltants de Parc Central fins El Realón.

Des de hui dissabte 2 de maig estan permeses les eixides per a fer esport i passejar pel carrer com a mesura dins de la fase 0 de la desescalada del coronavirus a Espanya. Torrent de bon matí ha eixit al carrer per ventilar-se. L'Avinguda ha sigut una de les zones més transitades. Altres han preferit la zona de El Vedat, Safranar, els voltants de Parc Central fins El Realón. A partir d'aquest 2 de maig es podran "realitzar activitats físiques a l'aire lliure" i es permeten els passejos diaris va afirmar el ministre de Sanitat Slavador Illa. Aquest dissabte es podrà practicar "qualsevol esport, de manera individual, una vegada al dia i dins del municipi de la residència".

 

Quant als passejos, la gent ha respectat -per normal general- una distància de seguretat i han recordat que només es podrà realitzar un passeig al dia. "S'exclouen d'aquestes activitats aquelles persones amb símptomes de coronavirus o que tinguen contacte amb persones que hagen patit la malaltia", va assenyalar Illa.


Franges horàries

Per a les eixides per a fer esport, passejos d'adults i majors i les eixides dels xiquets permeses durant la fase 0 de la desescalada del coronavirus a Espanya s'han establit les franges horàries per a cada activitat:

 

- Horari per a practicar esport individual i passejos per persones adultes: de 6.00 a 10.00 hores i de les 20.00 a 23.00 hores.

 

- Horari per a les eixides de persones majors de 70 anys o que "requerisquen eixir acompanyades d'un cuidador", se'ls reserva la franja de 10.00 a 12.00 hores i de 19.00 a 20.00 hores.

 

- Horari de les eixides dels menors de 14 anys es limiten a la franja entre les 12.00 fins a les 19.00 hores.

 

Menors de 14 anys

Des de diumenge passat el Govern va permetre l'eixida dels menors de 13 anys, inclusivament, acompanyats d'un adult, que podria ser un progenitor o un germà, durant una hora al dia i podrien eixir amb un joguet, entre ells podien eixir amb bicicletes, complint el distanciament social a causa del coronavirus.

 

A partir d'aquest dissabte 2 de maig, els xiquets tindran un horari limitat per a les seues eixides: entre les 12.00 i les 19.00 hores.

 

Els metges han demanat prudència davant l'eixida de xiquets al carrer i recorden que els menors també poden ser transmissors del virus així que recorden que s'han de seguir les mesures que el Govern ha decretat.

 

Persones majors

El Govern ha explicat que les persones majors de 70 anys o dependents, que requerisquen eixir acompanyades "d'un cuidador", podran eixir a fer passejos de 10.00 a 12.00 hores i de 19.00 a 20.00 hores.

 

Els experts ja porten més d'una setmana demanant que els majors puguen eixir al carrer en considerar que salut, física i psíquica, es veu afectada per la inactivitat, i després de més de 40 dies en confinament demanaven que aquesta eixida fóra real com més prompte millor.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.133.144.197

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.