Dijous, 18 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 01 de Maig del 2020

Torrent celebra online la festivitat de la Verge del Rosari 

Com és tradició a Torrent des de fa dècades, el primer de maig se celebraria la festivitat de la Verge del Rosari en la parròquia de l'Asunción. Enguany a causa de la pandèmia provocada pel COVID19 els actes públics se suspenen, però se celebren online. D'aquesta manera, el diumenge 3 de maig, se celebrarà l'eucaristia a les 11.30 en honor de la Verge del Rosari. No serà com tots els anys, però des de les xarxes socials han fet una crida perquè la gent assistisca des de les seues cases. Des del perfil oficial de la confraria han informat que la imatge de la Verge del Rosari estarà ben visible en l'altar, i d'altra banda, els clavaris d'enguany seran els encarregats de preparar i llegir les peticions.

La retransmissió des de l'Asunción es farà a través del seu canal en YouTube: https://www.youtube.com/channel/ucwx6alm1brq94vzjbund75w

 

Enramà i Matineé per a 2021
Com cada any, els actes comencen el dissabte a la nit amb l’Enramà, una de les tradicions més romàntiques que es continuen mantenint a la ciutat. Una tradició de segles que té com a objectiu homenatjar mares i nòvies dels joves torrentins. Passada la mitjanit, a peu o en tractors, els grups de joves recorren els domicilis de les seues mares i nòvies per a delectar-les amb una serenata i els obsequien amb un catifa de roses que deixen a les portes de casa casa. Després diu la tradició que les joves i les mares deixaven pujar als joves a les seues cases i els obsequiaven amb mistela i dolços per a agafar forces. Encara que ja pràcticament no es realitza, era costum que si alguna xica havia rebutjat a un dels mossos, el xic deixava a les portes de la jove una catifa amb restes de verdures (en lloc de flors). Ja és una tradició que ha quedat ja oblidada, encara que es va realitzar almenys fins als anys 90 del segle XX. En els últims anys, la festa comença abans, el mateix dissabte al matí, quan les diferents clavaries joves de Torrent es reuneixen en Parc Central en la Matinée: una trobada a l'aire lliure on se celebren paelles, torrà i música per a calfar l'ambient de la nit. 
 


El dia gran és l'endemà, diumenge, amb la missa en la parròquia de l'Asunción de La nostra Senyora, lloc en el qual es conserva la imatge de la Verge de Rosario, de gran valor artístic i venerada per molts veïns de Torrent. Ja a la vesprada, quan cau el sol, es fa la processó de la Mare de Déu del Roser. La imatge, engalanada amb flors, serà acompanyada pels clavaris i pels membres de la Confraria de la Verge del Rosari, recorrent els carrers del centre històric del municipi. Després de la processó es llegiran els noms dels clavaris de l'any següent.

 

Actes anuals en honor a la Mare de Déu del Rosari
Els actes en honor a la Mare de Déu del Rosari comencen cada any amb el nomenament dels nous clavaris. Durant tot l'any, els joves realitzen múltiples activitats, com els trasllats de la imatge de la verge o la participació en la tradicional Aurora. A més, el mes de febrer, la tradició continua amb la celebració de l’Entrà de la Flor. Una festa que commemora el solstici de la primavera, representat en una branca florida d'ametler que és tallada i traslladada des de la parròquia Sant Luís Bertrán, fins a la parròquia de l'Asunción, on és beneïda, i amb la qual posteriorment es decora l'altar de la Verge. Així, durant els dos mesos després d'anunciar l'entrada de la primavera, els joves clavaris es preparen per a dur a terme aquesta festa religiosa. Enguany es posposen les seues celebracions per al 2021 i es mantenen online les celebracions religioses. 
 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.225.255.134

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.