Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 06 de Maig del 2020
POLÍTICA

Torrent sumaria almenys 2 morts més per Coronavirus de la residència Mi Vedat

Generalitat silencia l'informació al respecte per no provocar "més estrés" en el tractament amb familiars

Altres 2 persones haurien mort a principis del mes d'abril en la residència Mi Vedat, que es convertiria d'esta forma en el segon focus en residències de la ciutat, segons ha pogut conèixer este periòdic per tres fonts diferents. El passat 29 de març este periòdic ja va avançar l'existència d'un segon focus de coronavirus en una residència del Vedat, que podria coincidir amb les informacions que ara s'haurien revelat. Ni la residència ni la Conselleria de Sanitat han volgut desmetir l'informació al respecte, i esta última es nega a donar dades municipals globals de nombre de contagis o morts a nivel de Torrent. Segons va publicar ese periòdic la xifra de morts a Torrent pot superar els 42 persones, de les que 22 estan rel·lacionades amb la residència Santa Elena.

 

La primera pista sobre un dels morts la va donar un familiar en un comentari en una entrevista a l'alcalde de Torrent publicada en el 17 d'abril en el periòdic El Meridià, en la que Jesús Ros deia desconéixer que hagueren més residències afectades a banda de la residència Santa Elena. El segon cas seria el d'una dona que hauria mort també la primera quinzena d'abril i hi hauria sigut diagnosticada també amb covid-19.


Malgrat la petició contínua d'informació a Generalitat sobre el nou focus a Torrent, la informació sobre l'estat real de la residència ha sigut silenciat reiteradament. El 20 d'abril, la consellera Ana Barceló va respondre a la pregunta realitzada per este periòdic en roda de premsa pública dient que "no li constava". Barceló va demanar "per favor" que es dirigiren este tipus de preguntes més locals sobre la pandèmia per privat al gabinet de premsa. No obstant això, eixe mateix matí des del propi gabinet de Conselleria es van negar a donar més informació, limitant-se a donar les dades generals per àrea de salut per a no assenyalar o identificar a cap residència. La contestació oficial era  "no comprometre" a les residències i generar un "estrés" sobre la informació que es genera als familiars. 

L'interés general dels torrentins de conéixer l'estat de la pandèmia a la ciutat es continua ocultant des de fa diverses setmanes en les quals la conselleria de Sanitat es va negar a donar dades municipals i oferir dades per àrees de salut. La negativa a donar dades locals contrasta totalment amb la d'altres comunitats autònomes com Madrid, Andalusia, Catalunya, Galícia o Cantàbria entre altres. 

La residència asegura que ha seguit totes les directrius de Conselleria

Des de el passat 21 d'abril, este periòdic va intentar fins en 9 ocasions parlar telefònicament amb el gerent de la residència per a preguntar per la situació dins de la residència. Finalmente, el passat 5 de maig es va rebre una resposta per correu electrònic en la que assenyala que "sempre s'ha vetlat per l'atenció i cura dels nostres residents seguint totes la directrius que s'han anat dictant per a pal·liar l'excepcional situació generada pel COVID-19". Mi Vedat no ha negat la existència de casos ni morts a la residència i ha derivat tota la informació sobre el cas al gabinet de premsa de la Consellería de Sanitat al·legat que la informació sol·licitada "pot vulnerar la intimitat del pacient".

La residència, que està situat en una zona residencial del Vedat, és a més una de les que més places de residents ofereix en el terme municipal amb quasi el centenar. Es desconèix també si la residència ha sigut o no intervinguda ja que Generalitat tampoc ofereix informació al respecte. Tampoc s'ha pogut confirmar si el nombre de contagis i morts que poguera haver-hi, ni si el focus hauria sigut controlat. Al no existir informació, és difícil investigar si s'ha incomplit algun protocol o hi ha hagut alguna negligència que els familiars pogueren denunciar.

 

La imatge a les xarxes socials de la residència es de total normalitat, amb les mesures de seguritat que s'estant donant. També hi ha missatjes de recolçament com el que li va donar la policia local i protecció civil en els dies on pressumptament haurien mort fa pocs dies dos dels residents. De moment, la situació dins del centre és desconeguda per a la opinion pública a pesar que el covid-19 és una malaltia de perill públic que ha obligat a confinar a tota la població de la localitat.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.208.238.160

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.