Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 27 de Abril del 2020
ECONOMIA

Publicades les bases d'ajudes a autònoms i xicotetes empreses torrentines

Des de la publicació al Butlletí Oficial de la Provincia (POP) hi han 20 dies habils per a presentar documentació

Els autònoms i xicotets empresaris poden ja escomençar a tramitar les ajudes per el tancament d'activitat que va aprobar l'Ajuntament de Torrent en l'ultim ple municipal. Tidran de temps des de hui que es fiquen els models de sol·licitut en en este enllaç, i durant els pròxims 20 dias habils, es a dir, fins al 25 de maig. 

Només podran rebre ajudes els autònoms i les empreses amb menys de 10 treballadors i amb menys de 2 milions d'euros de facturació anual. També quedaran excloses les empreses amb beneficis superiors a 30.000 euros. Les empreses hauran de justificar el domicili fiscal i local comercial estiga a Torrent. El màxim d'ajudes serán 700 euros per ajuda de pagament d'alquiler i 350 euros com a màxim en despeses generals.

Les bases esta publicades en este enllaç, pero també pots descarregarles en pdf en el document adjunt, o llegir a continuació. 

 

BASES APROBADES 

 

Primer. Objecte:

L`objecte d`aquesta subvenció és minimitzar els efectes econòmics negatius que la situació d`estat d`alarma derivada de la crisi sanitària provocada pel Covid-19 ha ocasionat a les persones físiques i jurídiques que desenvolupen activitat comercial minorista i que reunisquen els requisits indicats en els criteris reguladors, donant-los suport per a fer front a les despeses econòmiques que han de continuar realitzant durant el període de l`estat d`alarma i relacionats amb la gestió ordinària de la seua activitat.

Segon. Beneficiaris:

1. Podran ser beneficiàries les persones que reunisquen els següents requisits:

a) Ser autònom o empresa, en tots dos casos amb menys de 10 treballadors i volum negoci anual o balanç no superior a 2 milions d`euros.

b) Que l`activitat haja sigut objecte de suspensió com a conseqüència de les mesures establides en els articles 9 i 10 del Reial decret 463/2020, de 14 de març, modificat per Reial decret 465/2020, de 17 de març.

c) Que la citada suspensió no s`haja compensat mitjançant un increment de la facturació de comerç per internet, la prestació del servei a distància o “en línia” o el lliurament a domicili.

d) Que l`activitat s`haguera iniciat amb anterioritat al 14 de març de 2020 segons dades fiscals i de Seguretat Social, sempre que els models d`alta no s`hagen presentat amb posterioritat amb caràcter retroactiu.

e) Que el domicili fiscal i, si escau, el local comercial es trobe en el municipi de Torrent.

f) En el cas de les microempreses, constar com a societat limitada, societat anònima, cooperativa, comunitat de béns o societat civil. En el cas de cooperatives amb socis cooperativistes en règim d`autònoms que desenvolupen activitat de venda no sedentària en mercats annexos a fixos, tindran la condició de beneficiari els socis autònoms i no la cooperativa.

2. Queden excloses, amb caràcter general, les persones físiques o jurídiques que incórreguen en alguna de les prohibicions previstes en els apartats 2 i 3 de l`article 13 de la Llei general de subvencions i, en particular, no estar al corrent d`obligacions amb la Hisenda estatal (AEAT), la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS), així com tenir deute pendent amb la Hisenda municipal de Torrent o no haver justificat subvencions atorgades prèviament per l`Ajuntament de Torrent, sempre que haguera finalitzat el termini de justificació abans del dia 14 de març de 2020.

3. Queden excloses les Administracions Públiques, empreses públiques i altres ens públics, així com contractistes de l`Ajuntament, associacions, fundacions i, en general, entitats sense ànim de lucre, així com els autònoms en els quals concórrega alguna de les següents circumstàncies:

a) Ser autònoms col·laboradors, autònoms econòmicament dependents o autònoms que cotitzen en una mutualitat professional.

b) El 14 de març de 2020 anaren perceptores de la prestació per desocupació o de la corresponent a la protecció per cessament d`activitat, regulada en els articles 327 i següents del Text Refós de la Llei General de la Seguretat Social aprovat pel Reial decret legislatiu 8/2015, de 30 d`octubre.

c) El 14 de març de 2020 o data posterior anaren treballadors per compte d`altri.

d) Van obtenir rendiments nets de la seua activitat econòmica superiors a 30.000 euros en l`exercici 2019.

Tercer. Normativa reguladora:

La convocatòria d’aquestes ajudes, així com els criteris d’aplicació a les mateixes, ha sigut aprovada per mitjà de Decret de l’Alcaldia Presidència 1684-2020, de 19 d’abril.

Tota la documentació es troba publicada a l’adreça web de l‘Ajuntament de Torrent: https://www.torrent.es/torrentPublic/inicio/serveis/ajudessubvencions.html Quart. Termini de presentació:

D’acord amb el tercer apartat del criteri número set dels que regulen aquestes ajudes, el termini per a la presentació de la sol·licitud amb la documentació requerida és de 20 dies hàbils comptadors des del següent al de la publicació de l’anunci de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província (BOP), a través de la Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS).

Cinquè. Quantia total màxima de les ajudes convocades:

L’import global màxim que pot assignar-se en concepte d’estes ajudes per a esta convocatòria és de 900.000 €, amb càrrec a l`aplicació pressupostària 4390-47900 transferències corrents, projecte de despesa 2020/5/Covid/1.

A nivell individualitzat, la quantia de l`ajuda ascendirà a 700 euros per als beneficiaris de l`ajuda que desenvolupen activitats incloses en l`àmbit d`aplicació d`aquestes ajudes a través d`un local en règim d`arrendament i a 350 euros per a la resta de beneficiaris de l`ajuda que desenvolupen activitats incloses en l`àmbit d`aplicació d`aquestes ajudes i no siga mitjançant un local en règim d`arrendament, sempre que en tots dos casos les despeses objecte de subvenció aconseguisquen aquesta quantitat.

Torrent, 21 d’abril de 2020.—El secretari general de l`Administració Municipal.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.14.126.74

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.