Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 21 de Abril del 2020
CULTURA

La Cultura baixa el teló a l'Auditori i Emat per el coronavirus

Sense expectatives de una reobertura dels contenedor culturals de Torrent, la cultura es manifesta a les xarxes

La web del Auditori anuncia com a cancel·lades tot tipus de funcions de març i abril, No s'ha celebrat cap d'elles i el que es pitjor, no hi ha data. El cornonavirus ha acabat amb la cultura física al carrer a Torrent com també ho ha fet amb el comerç i altres activitats, però sobreviu a través d'escasses iniciatives privades i públiques en les xarxes socials. 

El tancament del Auditori ha coincidit també amb el canvi de l'empresa anterior que portava la programació, Olympia Metropolitana, la la nova que portarà a partir d'ara la gestió cultural del Auditori. De moment, tots els serveis culturals han sigut paralitzats, uns diners que de moment l'Ajuntament està estalviant i que segurament es dedicaran a l'efecte del Covid-19.

No s'han celebrat la temporada d'Opera de Don Giovanni ni la corte del Faraón, ni les funcions de Vents de Broadway, ni hem vist a Carmelo Gómez interprentant "A vueltas con Locar", ni a Enrique San Francisco. No hem pogut sentir el requiem de Mozart, i el que es pitjor, no hi ha programació programada per als pròxims mesos. 

El món de la cultura, en una situació precària des de fa molts anys, sobreviu sense actuacions i ja es parla d'una crisi cultural que serà difícil de remuntar per a molts actors i empreses culturals. Ja s'han realitzat queixes públiques dels actors i productors que veuen com la indústria cultural, sense possibilitat d'obrir sales ni programar actuacions fins dins de diversos mesos no veu eixida. 

L'única solució de moment serà reinventar-se. Ja ho estan fent alguns col·lectius amb actuacions a través de les xarxes socials. El món de la música també s'està nodrint de les plataformes en streaming que els donen ingressos per drets però la situació és complicada. Des de l'Ajuntament de Torrent s'han realitzat algunes programacions en directe d'obres teatrals de Cucurucú Teatre o un concert per platafroma online de la Va unir Musical entre altres iniciatives.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.133.156.156

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.