Dimarts, 16 de Abril del 2024

Actualitzada Dilluns, 15 de Abril del 2024 a les 12:26:12 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 03 de Abril del 2020
POLÍTICA

Alabajos avisa a Ciutadans que no es fie de Ros en el pacte del pressupost 2020

El portaveu nacionalista valencià ha recordat a Claramonte que "Ros no va complir els pactes que van firmar davant notari"

Compromís va votar en contra dels pressupostos de 2020 justificant el seu vot en la necessitat de rebaixes en impostos per a les persones que están patint la crisi econòmica provocada pel coronavirus. Alabajos també va aprofitar per enviar un recadet a Raúl Claramonte, qui va recolçar els pressupostos de 2020, i el va avisar de no refiarse de la paraula de Ros, qui va contestar també durament al portaveu nacionalista. 

 

Alabajos va defender la seua postura en l'icompliment del pacte per el que es va aprovar un pressupost de 2015 amb esmenes socials per 800.000 euros, que "no s'han complit, a pesar de estar firmar davant notari. No hem recolçat els pressupost següents per capritx, en sen negat a donar altre xec en blanc perque no va complir la seua paraula", va dir Alabajos al qui contestar Ros al final diguent que "els socialistes sempre complixen la seua paraula, no se equivoque". 

 

El portaveu de Compromís va describir el pacte de socialistes amb el "partit neoliberal" de ciutadans que segons ells suposa també "l'entrada en l'equip de govern con va avançar la premsa. Qui diria que este pacte tindría la benedicció de Ines Arrimadas quan ha estat atacant als socialistes continuament". Alabajos, que va ser tallat per Ros, va continuar criticant als socialistes en un intent "d'avisar al senyor Claramonte al que s'exposa al firmar un pacte amb un partit que no compleix les seues promeses davant de notari". 

 

Proposta de rebaixa d'impost per afectats per coronavirus

Encara que desde Compromis consideraben el pacte "atado y bien atado", Pau Alabajos va describir el pressupost que va ser confeccionat abans de la crisi de coronavirus, i va proposar Reduir l’IBI, l’impost de vehicles y les taxes de guals, terrasses i mercats és fonamental per a l’economia local.  El seu portaveu, Pau Alabajos creu que hi ha marge econòmic per a afrontar aquesta rebaixa impositiva, atenent el fet que l’any passat l’Ajuntament de Torrent obtingué més d’11 milions d’euros de romanent positiu de tresoreria, resultat de la manca d’inversions i de les insuficients polítiques socials de suport a les famílies en risc d’exclusió social, els comerços i els autònoms; xifra que contrasta amb el nivell d’atur a Torrent, que és el tercer municipi de l’Horta Sud amb la taxa més elevada a febrer de 2020, amb un 18%, després de Quart (18’5%) i Alfafar (19’74%), tots tres governats pel PSOE.


Des de Compromís es proposa reduir el tipus de gravamen de l’IBI rústic i urbà del 0,5346% actual al 0,40%, que s’aplica sobre la Base Liquidable de l’impost. Aquesta mesura suposaria rebaixar un 25% la càrrega fiscal, corresponent a tres mesos del rebut total de l’any 2020. Respecte de l’impost de vehicles de tracció mecànica es proposa reduir-lo també un 25% en el cas de turismes inferiors a 15’99Cv fiscals, els autobusos, camions, tractors, remolcs, ciclomotors i motocicletes fins a 1000 Cm.Cúbics.


Degut també a l’impacte econòmic i en el trànsit rodat del Covid-19, des de Compromís es proposa una reducció del 25% en la Taxa de Guals, corresponent a tres mesos del rebut de 2020.
Alabajos, proposarà també que de manera imminent es retire la taxa de terrasses i vetladors al sector hostaler torrentí, el que suposaria només una minva de 25.000€ anuals a les arques locals.

 

Els ecovalencianistes també proposen no facturar l’aigua a totes aquelles persones i famílies que hagen demanat l’ajornament en el pagament dels rebuts abans i durant l’estat de d’alarma; mesura totalment necessària atenent el fet que Aigües de l’Horta, amb majoria de capital públic però de gestió privada, té previstos uns guanys anuals d’1.411.574,25€.

 

Finalment, en quant les inversions, des de Compromís li recorden a Ros que fa sis mesos va prometre dur l’aigua a 2000 casetes i xalets dels barris disseminats del terme de Torrent, però no obstant han presentat el projecte de pressupost i no hi ha ni una partida que contemple aquestes obres, tot i tindre una sentència que els obliga des del 2005, en el cas de la urbanització Monte-Hermoso en la partida del Realó. 


Aquesta manca d’inversions, en obres tan necessàries com l’abastiment d’aigua potable, contrasta amb els vora 5.000.000€ que Ros ha proposat per a la construcció d’un teatre en l’antiga sala del Cervantes.
 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.228.88

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.