Dissabte, 28 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 01 de Abril del 2020
CRISI CORONAVIRUS

El PSOE retira la compra per 30.000 euros d'un escultura de bronze de Jaume I

Finalment, el ple no aprobará el decret d'alcaldía 1.086 que encomanaba la figura de 2 metres del motde l'escultor Rafael Pi Belda

No hi haurà escultura a Jaume I per a la festivitat de 9 d'octubre. Almenys, de moment. La promesa que va donar Jesús Ros l'any passat queda paralitzada. Després de les crítiques del PP a la despesa de 30.000 euros proposat en el decret d'alcaldía 1.086 i que estava en el punt 2.3 de l'ordre del dia de la Junta de Govern Local d'este dimecres 1 d'abril per a aprobació en ple de demà. A pesar d'aixó, des de el PSOE aseguren que el punt anava a retirar-se i que darrere de la contractació "hi había també una empresa i un autònom, una familia".



L'escultura, d'uns 2 metres d'altura, i realitzada amb un motle de l'escultor Rafael Pi Belda anava a ser portada a ple després de passar per junta de govern. L'escultura de 60.000 euros anava a ser pagada al 50% per l'Ajuntament de Torrent i la Caixa Rural de Torrent, però finalment el grup socialista ha declinat portar-la a ple a pesar que sí que l'havia portada a la junta de govern de hui després de les crítiques del PP en les quals demanava que s'ajornara aquesta despesa davant la crisi econòmica provocada pel coronavirus.

 

L'escultor Rafael Pi Belda no és la primera vegada que és contractat a Torrent. Entre altres obres, són seues també les obres realitzades a la gent del camp en la Avinguda al Vedat i també la de Fra Luis Amigó situada en la plaça que li dóna nom.

 

El PSOE acusa al PP de desinformació 

Desde la plaza de la libertad, los socialistas han contestado con una nota de prensa en la que critican abiertamente al PP con una crítica generalizada a la "la manca de comunicació i la desinformació que aboca a la ciutadania la señora Folgado,". Els socialistes acusen al PP de ser deslleial i aprofitar per a criticar al PSOE. "Aquesta crisi està traient el millor de les persones però també el pitjor. És trist comprovar que, en un dels pitjors moments de la història del nostre país, si no el pitjor, alguns -i alguna en concret- intentin aprofitar la desesperació dels altres per intentar treure "rèdit" en el seu benefici". 

 

El comunicat del partit que lidera el secretari General Ximo Planels ha criticat a Folgado per demostar "una actitud irresponsable i estar desinformada, malgrat assistir pràcticament cada dia a Juntes de Portaveus, on podria resoldre gran part dels seus dubtes, que segur que les tindrà com tots en aquesta situació, i on es troba a faltar alguna aportació per part seua".

 

L'equip de govern socialista lamenta que el PP no pregunte res en la Junta de Portaveus. A més, es qüestiona com "algú que va portar a l'Ajuntament a l'màxim d'endeutament s'atreveix a donar lliçons de gestió? Les possibilitats que té hui el consistori torrentí són degudes a la correcció d'aquesta etapa fosca del seu desgovern, gràcies a la gestió de l'PSOE a l'Ajuntament"

 

Planells demana fer pinya

Els socialistes de Torrent, amb Ximo Planels al cap, han criticar a Folgado perque "amb la seua actitud ara demostra no estar a l'altura a l'oposició. Una oposició que exerceix de manera deslleial cap a tots els torrentins i torrentines". També aclaren que l'escultura no anava a presentar-se a ple. "No és capaç ni d'informar-se bé; tots els expedients que anaven hui a la Junta de Govern, per desgràcia, ho feien per la seua paralització. És irresponsable jugar amb les persones com vostè ho fa, especialment en aquests moments difícils per a moltes famílies. Perquè darrere de cada contracte i servei que l'Ajuntament ha de vore obligat a suspendre o ajornar hi ha una empresa o un autònom, en definitiva, famílies. Prou de demagògia i de fal·làcies"

 

Per últim, reclama a Folgado que corregisca la seua manera de procedir. "És moment de deixar de faltar a la veritat i de fer pinya, d'anar tots a una. Perquè només junts ho aconseguirem"

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.30.62

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.