Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 31 de Març del 2020

Torrent viurà virtualment la Setmana Santa

Un grup de Facebook congrega ja a 400 torrentins per recordar la setmana de passió que comença este diumenge 5 d’abril, Diumenge de Rams.

Els confrares torrentins es resistixen a quedar-se sense Setmana Santa per la pandèmia del covid 19 i el decret d’estat d’alarma. Per este motiu, un grup de germans s’ha ficat en marxa per poder viure-les virtualment i han creat una pàgina de Facebook on poden seguir dia a dia la passió de Crist. Tal i com podem llegir en la informació de la pàgina: “Enguany NO ens quedem sense Setmana Santa. Des d'aquest espai virtual podreu pujar fotos i vídeos de les vostres processons i actes, dels vostres assajos, de tot allò relacionat amb la nostra setmana santa. Només cal imaginar que són d'aquest 2020. Cada vídeo o foto que vaja acompanyada d'una descripció en present.”

 

D’esta manera els confrares estan inundant fotos amb records d’altres setmanes santes. Destaquen les fotos del Diumenge de Glòria i a diferents reines de l’encontre, cambreres i pages. D’entre totes es té un especial record per a Azucena Guimerà, reina d’enguany que no viurà la festa ara, sinó en 2021 com ja vam avançar. D’altra banda també abunden fotos de trasllats processionals, via crucis i moments dels assajos de les bandes de cornetes i tambors. A l’apartat de vídeo, hi ha 28 centrats en peces musicals de marxes processionals de les diferents bandes de cornetes i tambors. El més original és el vídeo d’un xiquet que ha confeccionat amb Lego i Playmobil els pasos de diferents germandats de Torrent, es pot vore fins i tot la mare de deu de Mont-sió coberta de dol el Diumenge de Glòria.   

 

Setmana de passió als perfils online de les parròquies

També les parròquies de la ciutat viuran la Setmana Santa a través de les xarxes socials. Com el cas de la Parròquia la Assumpció de Ntra. Sra., que a través del seu canal de Youtube congrega a 536 subscriptors i molts més fidels en les seues connexions  a l’hora de celebrar misses i celebracions. Esta parròquia va oferir catequesi familiar i proposa reptes als seus seguidors.

 

Els grups de confirmació i Juvam de Mont-Sió també es van reunir via online per les circumstàncies actuals, però sense perdre l'objectiu d'aprofitar la Quaresma i tenen preparats actes i oracions durant la Setmana Santa. Este dos parròquies tenen perfils de Facebooks molt actius on informen dels diferents horaris i misses.

 

Recordem que els últims actes de les germandats van ser al febrer, com ara la Setmana Cultural de la Junta Central de Germandats, on la banda i orquestra d'iniciació de la Unió Musical va oferir un concert a la Casa Museu de Setmana Santa i un certamen de marxes. Altre acte va ser els actes del 90 aniversari del Sant Sepulcre, amb una processó on es va fer la benedicció del pas i la renovada benedicció de la capella del Sant Sepulcre. Altra germandat que va celebrar el seu 75é aniversari va ser la Flagel·lació del Senyor, que va fer una gala al Nou Antic Mercat per a commemorar aquesta data, però també prèviament van oferir un concert a càrrec de la Banda de CC i TT de la Flagel·lació del Senyor, de Plèiade Cor Jove i un quintet de corda dirigit per Rafael Ortí. A més, la parròquia de l'Asunción va rebre la Relíquia de la Santa Columna de Jerusalem, la qual va eixir en processó pels carrers de la ciutat.

 

El divendres, 13 de març, la JCHHSS suspenia la Setmana Santa de 2020 i nombrava a Azucena Guimera com a Reina de L'Encontre de 2021 que repetiria càrrec igual que els germans majors de les germandats de la localitat i el germà major suprem. El seu president, Jose Vicente Yago, emetia un comunicat en el qual declarava suspesos tots els actes en una decisió històrica. Esta era la primera vegada que la Setmana Santa Torrentina cancel·lava tots els seus actes principals.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.42.196

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.