Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 30 de Març del 2020

Els fallers de Ramón y Cajal fabriquen mascaretes i bates per a sanitaris

Altres fallers de Sant Roc, Àngel de l’Alcàsser i Nicolau Andreu també se sumen a esta iniciativa ciutadana

Els fallers són solidaris per naturalesa. És l’altra cara de la pandèmia de Covid-19. Molts torrentins s’han sumat a la iniciativa ciutadana de quedar-se en casa, desenpolvar les màquines de cosir i ficar-se a la feina per subministrar de bates i mascaretes a sanitaris i treballadors  que ho necessiten. Este és el cas de la falla Ramón y Cajal que ha ficat en marxa una organització interna de persones que es dediquen a cosir mascaretes i bates per al personal sanitari.

 

Tal com es podia llegir al Facebook de la falla: “En esta ocasió les nostres falleres més expertes en l'agulla, el fil i la màquina de cosir, estan fent mascaretes i bates de plàstic gratuïtament per a donar-les a l'Hospital Vithas 9 d'Octubre i a la clínica Aprender a Crecer.” Conchin Puche, membre de la comissió, és l’encarregada de coordinar l’equip, ja que tenia una persona coneguda treballant en el 9 d'Octubre que precisava de material per al centre. Des de la comissió ens conten que van pensar en com ajudar: “pràcticament tot l’any tenim les maquines de cosir a la falla per les disfresses de la cavalcada o playbacks, per això vam pensar que ben organitzats podíem ajudar molt des de casa” – comenten les falleres. En 24/48 hores tot l’equip de costureres es van posar en marxa per confeccionar tot el material necessari per l’Hospital i per a la clínica “Aprender a crecer”. Conchin Puche ha fet una crida solidària per a tots els fallers que sàpiguen com aconseguir material per a confeccionar les bates.

 

D’altra banda, fallers anònims s’han ficat en marxa en esta iniciativa com Esther Garcia i Michel Anchel, de la falla Sant Roc, que amb la seua màquina de cosir s’estan encarregant de fer mascaretes negres per entregar a la Policia. Cada setmana fan més de 200 mascaretes. Esther Garcia forma part d’un equip de voluntàries de “25 alfileres”, una acadèmia de tall i confecció de la ciutat, on repartixen teles i material de costura per a que les modistes les puguen cosir des de casa. La setmana passada repartiren 2.000 mascaretes a La Policia Nacional, a empreses de neteja de Torrent i forns, així com a l’ Hospital Clínic, a l’Hospital de Manises, al centre de Salut i y Policia Local de Picanya i Alaquàs. El mateix cas és el de Sonia Ruiz, de la falla Nicolau Andreu, que també col·labora fent mascaretes des de casa i el 23 de març va donar el seu primer enviament de 20.

 

També falleres d'Àngel de l’Alcasser estan cosint des de casa, com el cas de la veterana Rosario Layos, que no va dubtar en traure la seua màquina de cosir i ficar-se a fer mascaretes. Cada setmana fa al voltant de 50 per als voluntaris de l’Economat de Cártias, que s'encarrega d'ajudar a les famílies necessitades distribuint  productes de primera necessitat, també en temps de crisi pandèmica.

 

Solidaritat fallera a la comarca

La falla Plaça Cervantes de la localitat veïna de Paiporta va ficar en marxa la setmana passada una organització interna per tal de pegar i muntar pantalles de protecció i repartir-les a les persones que més ho necessiten en estos dies: sanitaris i treballadors. En total han confeccionat 880 pantalles que han anat a parar a l’Hospital de Llíria, de la Ribera, El Consuelo, La Fe i El Pesset, així com altres centres de majors. La comissió ha fet videotutorials de muntar des de casa, on es veu des del primer pas de fer la plantilla i col·locar-la en l'acetato per després retallar, fins el pas de pegar-lo a la visera de PVC i la col·locació de les gomes i emmagatzematge final. Des de la falla paiportina han informat que han comprat més material per a fer més viseres al llarg d’esta setmana. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.220.1.239

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.