Dissabte, 28 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Diumenge, 29 de Març del 2020
CRISI CORONAVIRUS

El Coronavirus podria estar ja present en altra residència de Majors de El Vedat

22 persones hauríen mort per coronavirus, 21 relacionades amb el Centre Santa Elena i 1 sense relació directa

La lluita contra el coronavirus a Torrent es complica. L'aparició d'un possible focus en una segona residència de majors del municipi obri la porta a més contagis. Segons ha pogut saber aquest periòdic, haurien sigut hospitalitzats amb coronavirus 2 residents, i altres 2 estarien a l'epera del test amb simptomes amb la malaltia entre els seus residents. Davant les preguntes d'aquest periòdic en roda de premsa de hui, la consellera, Ana Barceló, no ha respost si entre les noves residències amb casos positius es trobava ja una segona residència a Torrent. En privat, el gabinet de premsa no ha volgut donar més informació sobre noms concrets per a no generar "alarma" i assenyalen que només donaran informació sobre les 7 residències sota vigilància directa de la Generalitat. 

A preguntes de la televisió autonòmica Apunt, sobre si la residència Santa Elena havia arribat al pic d'afectats, la consellera, Ana Barceló, ha assenyalat que "és dificil saber si hem arribat al pic encara". El dissabte 27 la conselleria va fer públic que havien mort 18 residents de Santa Elena. La dada es diferenciava del que donava el propi asil que informava aquest periòdic que eren 14, després de la defunció en el centre d'una resident. Falta saber si els quatre morts corresponen als 4 residents ingressats, dels quals 3 havien donat positiu.


Sense confirmació oficial, 22 morts amb coronavirus covid-19
En la roda de premsa, el nostre periòdic ha preguntat si la conselleria anava a oferir dades per municipis com ja ha fet la Generalitat de Catalunya. La pregunta ha sigut resposta amb un rotund "no", sense donar explicacions de si la falta de transparència informativa és per motius polítics, falta d'informació sobre la situació, o falta de personal per a donar les dades a la premsa.  

Segons ha pogut saber aquest periòdic per altres fonts, als 18 morts oficials caldria sumar altres 3 morts amb coronavirus relacionats amb el centre de dia de la residència Santa Elena i 1 morta aquest divendres sense relació directa amb la residència. El total de morts amb *coronavirus a la ciutat de Torrent seria almenys de 22. 

Situació en la Comunitat Valenciana
En les últimes 24 hores, la Comunitat Valenciana suma 750 nous contagis positius en la Comunitat Valenciana. En l'últim dia, a més, han mort 33 persones i 161 pacients han rebut l'alta en superar la Covid-19, malaltia que provoca el virus del *SARS-*CoV-2. 309 pacients amb Covid-19 en la Comunitat Valenciana es troben en l'UCI, 37 a la província de Castelló, 104 en la d'Alacant i 168 en la de València. Del total de defuncions registrades fins ara, 25 s'han produït a Castelló, 115 a Alacant i 127 a València. De moment encara queden més de 5.000 llits lliures als hospitals públics i privats de la C. Valenciana. 

Els casos positius en les residències de majors s'han incrementat un altre 19,2% en les últimes 24 hores, amb un total de 348 usuaris afectats pel virus, 44 a Castelló, 126 a Alacant i 178 a València. 62 residents han mort i ja són 66 els centres de la tercera edat amb contagis en les seues instal·lacions, cinc més que ahir. A més, 101 professionals que treballen en residències també han donat positius, deu més que en el balanç del dissabte. 

La Conselleria de Sanitat ha intervingut un total de set geriàtrics amb casos positius: el Sant Joan Baptista de Morella, el Santa Gracia de Vila-real, els centres Domus d'Alcoi i Alacant i les residències Santa Elena de Torrent,  l'Acollida València i Xàbia de Requena.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.219.134.198

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.