Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dissabte, 28 de Març del 2020

Els voluntaris de l'economat atenen  250 famílies durant l'estat d'alarma

Totes les setmanes una vintena de voluntaris ixen al carrer degudament protegits per a ajudar als que més el necessiten: també són els herois invisibles d'aquesta crisi

La necessitat no entén d'estats d'alarma. Els voluntaris de l'economat interparroquial, gestionat per Càritas de la parròquia de l'Asunción de La nostra Senyora, San José, Sant Lluis Bertrán i Ntra S. del Bon Consell, atenen durant els 15 dies que està durant el confinament del coronavirus a 250 famílies necessitades de Torrent. El local, situat al carrer Maestro Victoriano Andrés, 12, atén famílies on se'ls assigna una quantitat de productes bàsics (segons els membres de cada família) que poden adquirir cada 15 dies, aportant una xicoteta quantitat. 

 

Des de l'organització volen fer públic un reconeiximent a la vintena de voluntaris que cada dimecres ixen de les seues cases, perfectament protegits, per a ajudar als que més el necessiten. Són herois invisibles d'aquesta crisi, ja que de manera altruista col·laboren cada setmana per a ajudar als que ho necessiten. Són joves de les parròquies de la ciutat que s'han sumat, perquè els voluntaris habituals són persones de risc i no podien eixir de casa aquests dies: “Gràcies a la seua valentia i solidaritat més de 250 famílies poden continuar fent la seua vida. Són els àngels de la nostra ciutat”- comenten des de l'organització. 

 

L'economat es va iniciar al març de 2016. Fa quatre anys va sorgir la idea de posar-ho en marxa, davant la necessitat d'atendre més persones sense recursos a Torrent, i de promocionar a la persona en la seua pròpia responsabilitat i en el projecte. A més de les tres parròquies i les seues Càritas col·labora, igualment, Càritas Diocesana de València, que va aportar una quantitat important per a condicionar el local i per a la primera compra de productes. Cada dimecres, de 17 a 20 hores, obrin les seues portes per a atendre  els que el necessiten.  En l'actualitat la diòcesi de València compta amb més de 50 economats que atenen a més de 7.500 famílies.

 

Des de l'Economat recorden que els torrentins poden realitzar donacions, ja que el passat 25 de març tenien previst realitzar un mercadet solidari per a recaptar fons, així com altres accions, però han hagut de ser suspeses per l'estat d'alerta sanitària. Es faran quan passe la crisi. Així doncs, des de l'organització animen que aquell que vulga col·laborar pot posar-se en contacte a través de l'adreça de correu populdireccion@gmail.com on els comunicaran la manera d'aportar el seu granet d'arena.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.202.183.118

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.