Dimarts, 23 de Abril del 2024

Actualitzada Dilluns, 22 de Abril del 2024 a les 13:29:14 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dissabte, 28 de Març del 2020

La Puríssima, entre els millors 50 col·legis concertats de la Comunitat Valenciana

El rànquing es realitza amb l'estudi de 27 criteris sobre el model d’ensenyament, l'oferta educativa i els mitjans materials.

Hui s'ha publicat el rànquing dels 50 millors col·legis privats i concertats de la Comunitat Valenciana, elaborat pel periòdic El Mundo, on es realitza una classificació dels millors centres, a partir d'un total de 27 criteris que analitzen el model d’ensenyament, l'oferta educativa i els mitjans materials. Aquesta guia està pensada per a tots els pares i mares amb fills en edat escolar que busquen orientació i, sobretot, informació sobre l'oferta eductiva valenciana perquè troben el centre que millor s'adapta a les seues necessitats.

 

Així doncs, els ítems que es valoren són detalladament són el model d’ensenyament (cobertura, preu, avaluació...), l'oferta educativa (idiomes, professorat, atenció a la diversitat...) i els mitjans materials de cada col·legi (instal·lacions esportives, tecnologies, servei de transport i menjador...).

 

La Puríssima és referent de bones pràctiques dins de la xarxa de Professors en Acció d'Escoles Catòliques, ja que cada any reben la visita de professorat d'altres centres d'Espanya per les seues metodologies innovadores, que van des de la ludificació (des d'infantil a Secundària: com a escacs en anglés, BreakOuts i Escape Rooms per a aprendre jugant) a tertúlies literàries dialògiques amb pares i fills, robòtica, vacu urbà i un menjador propi, centrat en bones pràctiques saludables i divertides per a fomentar la dieta mediterrània.

 

El projecte educatiu garanteix la coeducació i el reconeixement de les vaig donar-verses identitats de gènere. En la programació tutorial s'inclouen sessions de prevenció de les addiccions o de l'assetjament escolar i dels riscos de la xarxa, així com activitats per al desenvolupament de la intel·ligència emocional. En col·laboració amb la Casa de la Dóna s'organitzen activitats per a conscienciar contra la violència de gènere. Són també importants els plans de transició entre etapes, perquè el col·legi es preocupa de facilitar la transició de l'alumnat d'Infantil a Primària i de Primària a Secundària. Quant a l'atenció a la diversitat, hi ha una aula d'integració en Primària i una altra en Secundaria. Obté un 70 sobre 100 i es col·loca dins dels 50 millors centres de la Comunitat Valenciana.

 

Per part seua, el col·legi El Vedat, també està entre els més innovadors. Es caracteritza per la seua aposta per la innovació educativa i, de fet, té implantats projectes propis en totes les etapes educatives: ‘Magic Dragon’, ‘Matemàtiques Divertides’ i tallers literaris, científics i creatius. Obté un 80 sobre 100.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.224.149.242

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.