Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 27 de Març del 2020

L’Ajuntament simplifica  l’obtenció del certificat de padró per a gestionar la moratòria hipotecària

El consistori ha expedit 110 certificats de padró perquè les persones interessades puguen gestionar el tràmit per a la moratòria de la hipoteca

Com a conseqüència de les mesures publicades pel govern per a fer front a l’impacte econòmic i social, pel que fa al deute hipotecari per a l’adquisició d’habitatge habitual, des de l’Ajuntament de Torrent s’han establit una serie mesures per a facilitar la moratòria d’este deute als qui tinguen dificultats extraordinàries per a fer-ne front al pagament com a conseqüència de la crisi del COVID-19.

 

Per a tramitar la moratòria de la hipoteca es necessita obtindre els certificats de padró que la norma exigix. L’Ajuntament de Torrent planteja diferents opcions perquè els torrentins i torrentines puguen fer la gestió segons les seues circumstàncies. Fins a hui ja s’han expedit 110 d’estos certificats.

 

En primer lloc, si la persona interessada té signatura, certificat o segell digital, pot sol·licitar el certificat de padró històric ESTD-002 i el col·lectiu ESTD-020, i sempre han d’indicar-hi el motiu, en este cas hi han de posar: “moratòria hipotecària”.

 

Si no tenen les anteriors opcions digitals, s’oferix que ho sol·liciten a través del formulari web. Hauran de sol·licitar l’històric de cadascun dels membres inscrits en el domicili clicant en el certificat històric, i igual que en l’anterior opció, han d’indicar-hi el motiu “moratòria hipotecària”. Es remetrà per correu postal a l’adreça que consta en els certificats de padró. No s’exigix cap mena d’acreditació. S’expedix de manera immediata i s’envia l’endemà a Correus. Si tampoc tenen accés a internet, s’ha de telefonar al 010, des d’on arrepleguen les dades i ho envien al ciutadà. La gestió pot tramitar-se a través del següent enllaç:

 http://www.torrent.es/torrentpublic/inicio/serveis/padroestad/form_empadronament_2.html

 

Finalment, es podrà sol·licitar també a través del correu estadistica@torrent.es, esta opció exigix acreditació, per a la qual cosa s’hi ha d’adjuntar còpia dels documents d’identitat de tots aquells inscrits en el domicili, majors i menors (Document d’identitat, llibre de família), juntament amb l’autorització de cessió de dades per tots els majors d’edat. Es remetrà per correu electrònic.

 

Protecció Civil se suma a les tasques de neteja i desinfecció

Els equips de neteja i desinfecció de Torrent continuen fent el seu treball i estan desinfectant tots els elements de mobiliari urbà que poden transmetre el coronavirus. Des d’ahir, els voluntaris i voluntàries de Protecció Civil s’han sumat a esta labor, que ja fa també el Consell Agrari Municipal, que reforça les labors de desinfecció fent ús de la seua maquinària agrària.

 

Nou horari TorrentBus

Entre les noves mesures aprovades s’ha decidit la reducció de la freqüència de l’horari de TorrentBus. Encara que el servei de transport públic manté les línies en funcionament, veurà a partir del dilluns 30 de març reduïda la freqüència de pas, tant per a dies laborables com per als dissabtes. Cal destacar, que des del mes de febrer passat es va incrementar la neteja dels autobusos, la qual s’ha reforçat des de la setmana passada amb desinfectants i bactericides i s’ha centrat en els punts de contacte com ara barres de subjecció, agafadors, passamans, polsadors,  lloc del conductor, paviment i vidres.

 

El CIJ obri l’atenció telefònica i en línia

El CIJ (Centre d’Informació Juvenil), després d’uns dies de “desconnexió”, torna per a oferir un servei d’informació en línia i telefònic. Per a efectuar les consultes es pot telefonar al número 644 32 67 71, en l’horari de 10.30 a 13.30 i de 16.30 a 19.30 de dilluns a divendres; o escriure al correu torrent@joves.net. També es poden fer orientacions d’estudis per a tots els xics i xiques que tenien pensat demanar una cita, ja que es tracta d’un moment de l’any en què molts xics i xiques han de triar l’itinerari acadèmic, i el CIJ és referència per a moltes persones, com el lloc, únic a la ciutat, per a obtindre orientació en les opcions que tindran al seu abast.

 

L’atenció telefònica, la dinamització de xarxes socials, donar respostes a consulta per correu electrònic i per whatsapp, així com l’existència d’un portal web propi, www.torrentjove.com, són suficients recursos per a seguir l’activitat del CIJ i no deixar abandonat el recurs més important de la Delegació de Joventut, al qual acudeixen molts jóvens per a solucionar dubtes i obtindre assessorament en diferents matèries per a les quals puguen donar una resposta directa o derivar a altres recursos adequats.

 

Per això, per a estes setmanes es proposa el CIJTorrent en línia, CIJTorrent en linea (per a la seua difusió en tots dos idiomes) que pren l’expressió de la coneguda, i utilitzada al 99%, app de missatgeria, una frase que transmet la idea de ser ací en actiu a la disposició de la gent jove.

 

Gestió de residus als domicilis amb persones malaltes o en quarantena per la COVID-19

En les xarxes socials del consistori torrentí, a més de la pàgina web municipal (www.torrent.es), es pot obtindre tot tipus d’informació sobre mesures i actuacions que s’estan duent a terme en relació amb la COVID-19. Entre els consells trobem com gestionar els residus de les persones afectades pel coronavirus o en quarantena. Les persones que se n’encarreguen hauran d’utilitzar material d’un sol ús, guants o màscares, i els han de depositar en una bossa de plàstic en un contenidor amb tapa i pedal dins de l’habitació. Amb guants s’ha de  tancar la bossa amb els residus i s’han de depositar en una segona bossa de fem on s’han de col·locar també els guants que s’han gastat. A continuació, cal tancar bé la bossa abans d’eixir de l’habitació i depositar la bossa 2 en una altra bossa de fem (bossa 3) amb la resta de residus domèstics. Després de tancar-la bé s’ha de tirar en el contenidor gris, mai en els de reciclatge.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.116.42.208

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.