Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 26 de Març del 2020
CRISI CORONAVIRUS

Augmenta a 11 els morts en la residencia Santa Elena de Torrent

La xifra de morts augmenta esta nit amb la mort de tres persones, l'última esta matinada

Torrent suma ja 11 morts a l’Asil Santa Elena, 3 més respecte a la xifra avançada ahir per el nostre periòdic. Segons ha informat la consellera Ana Barceló en roda de premsa virtual seroen ja 9 els morts a dada d'ahir per la vesprada, pero en la últimes hores han mort dos persones més, l'ultim un pacient de 91 anys que va morir esta matiexa matinada. Les morts corresponen amb residents que estaven en situació critica.

 

Ahir per el matí van faltar un home de 99 anys i una dona de 83. Per la vesprada va faltar altre pacient de 94 i de matinada un altre de 91. Segons Paco Nemesio, president del Patronat de la residencia Santa Elena, "la situació es molt variable i pacients que están estables amb positius empitjoren en unes menys de 48 hores".

 

En les quatre últimes morts, Sanitat va desaconsellar el trasllat a l'Hospital. El protocol no escrit oficialment es que els majors de 75 anys en situació critica son atesos per l'Unitat d'Hospitalització a Domicili de L'Hospital General. Des de que es va fer càrrec de la residencia la Conselleria cap malalt ha sigut enviat a la UCI i han mort dins del centre aplicant principalment cures paliatives com si estigueren a l'Hospital. Esta actuació es corrovora també amb pacients de Torrent amb coronavirus de fora de la residencia. Segons ha pogut saber este periòdic, s'informa als familiars que en cas d'edad avançada no es fa ingrés en la UCI. 

 

De els 76 residents que hi havia a l'inici del confinament en la residència Santa Elena de Torrent, 11 han mort des de el passat dia 10 de març. Per altra banda, un 60 per cent del personal de la plantilla originària està contagiada, encara que ara mateix el centre està intervingut per la Conselleria de Sanitat. Cap dels treballador es troba en situació critica per el moment i evolucionen favorablement segons fonts del centre Santa Elena.

 

Per el que respecta a la resta de casos fora del Centre Santa Elena, Ana Barceló ha omitic altra vegada els casos per municipis, deixant sense informació local de contagis. De moment este periòdic tè constancia de 16 casos positius, un d'ells amb ingrés hospitalari. Cap informació ha sigut confirmada per consellería de Sanitat respcte a casos locals a pesar de la demanda d'informació constant per este periòdic. 

 

Dades a la Comunitat

24 valencians van morir fins la vesprada d'ahir per coronavirus a la Comunitat Valenciana. Són ja 167 els morts des de febrer per l'epidèmia del coronavirus en l'autonomia, 72 a València. Ahir, el balanç de nous infectats i morts per coronavirus en la Comunitat Valenciana era de 28 morts, quatre més. La consellera Ana Barceló ha informat en roda de premsa virtual que ahir es van detectar altres nous 584 casos positius (301 a València, 181 a Alacant i altres 102 a Castelló) amb el que el total d'afectats des de l'inici de la crisi són 3.200 persones. D'elles, 57 ja han rebut l'alta i 1.278 persones estan hospitalitzades, 230 d'elles en l'UCI, la gran majoria a València, 128 persones, 72 en les UCI d'Alacant i 30 en les de Castelló. Del dimarts al dimecres, es van donar 7 altes en les UCI valencianes.

A més, el nombre de professionals sanitaris infectats per coronavirus són 551, i d'ells segons ha explicat hui la consellera de Sanitat, Ana Barceló, 8 estan ingressats en alguna unitat de vigilància intensiva, UCI.

Quatre noves residències d'ancians amb casos
Si ahir eren 45 les residències d'ancians de tota la Comunitat Valenciana en les quals s'ha detectat algun cas, hui són quatre més, fins a 49, segons l'actualització de dades que ha fet la consellera de Sanitat, Ana Barceló. La majoria de centres sociosanitaris afectats és a la província de València, amb 30 residències. Hi ha altres 13 afectades a la província d'Alacant i sis de Castelló.
 

Per a hospitals i instituts de medicina legal s'ha destinat 1.366.800 màscares quirúrgiques, 103.480 màscares FPP2, 92.000 guants i 4.301 Equips de Protecció Individual (EPI); a les residències arribaran 315.520 màscares quirúrgiques i 85.000 guants; i per a serveis socials s'estan distribuint 200.000 màscares quirúrgiques.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.141.0.61

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.