Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 12:23:02 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 25 de Març del 2020
CRISI CORONAVIRUS

Torrent visitarà mentre haja coronavirus als majors que viuen a soles fóra del nucli urbà

L'Ajuntament ha ficat en marxa un telèfon de companyia per a les persones que viuen a soles

L'Ajuntament de Torrent està visitant a les persones majors que viuen soles i allunyades de l'nucli urbà per comprovar la seva situació i conèixer les seves possibles necessitats mentre haja coronavirus covid19. Protecció Civil, en coordinació amb l'àrea Serveis Socials de l'Ajuntament, està visitant personalment a les persones grans que puguin estar viuen soles i allunyades de l'nucli urbà.
 

La mesura s'ha pres en una nova reunió de el Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL) per estudiar i aprovar mesures i actuacions per fer front a la a crisi sanitària ocasionada pel COVID-19. Voluntaris i voluntàries els han pogut informar dels serveis que l'Ajuntament de Torrent ha posat en marxa durant estos dies, com el Telèfon Amic. Per això, se'ls ha fet entrega d'una targeta amb el número d'aquest servei que té com a finalitat atendre i conversar amb tots els torrentins i torrentines que aquests dies estan sols a casa seva i tenen necessitat de parlar. El número de telèfon (96 111 18 22) roman actiu de manera ininterrompuda de dilluns a diumenge de 8.30 h del matí a 20 h.

 

Neteja i desinfecció en tot el terme municipal

La desinfecció i la neteja són factors clau per acabar amb la propagació de l'coronavirus; una mesura que està present diàriament en tot el terme municipal de Torrent, on els operaris desinfecten els espais públics i zones en què es congrega un major nombre de persones, posant l'accent en superfícies de suport i baranes. A aquesta tasca diària se sumen els treballs realitzats pel Consell Agrari Municipal, que reforça les actuacions de desinfecció fent ús de la seva maquinària agrària.

 

També s'ha intensificat la neteja d'alguns edificis municipals, incrementant els horaris i serveis de neteja i desinfecció en les dependències de Policia Local oa la casa consistorial, així com també en centres de salut. Una mesura s'ha dut a terme per incrementar la seguretat de les i els ciutadans i de les i els empleats públics que segueixen exercint la seva tasca diària. 

 

D'altra banda, en els centres educatius s'ha mantingut la neteja ordinària fins al dia d'avui, en què la Secretaria Autonòmica d'Educació i Formació Professional de la Conselleria d'Educació, ha remès una circular a tots els directors de centres docents assenyalant que , a partir del dia 24 de març i fins a nova ordre, es procedeix a el tancament total dels centres educatius. A més, abans de la reobertura dels mateixos, es procedirà a realitzar una neteja i desinfecció de tots ells.

 

Finalment, la Unitat Militar d'Emergències (UME) continua col·laborant en la desinfecció dels espais públics de Torrent, així com en les residències de gent gran de Santa Elena i El Molí, tant l'exterior com l'interior, on ha utilitzat un nebulitzador que projecta ozó.    

 

Solidaritat en temps de crisi sanitària

Des que el govern va decretar l'Estat d'Alarma, són molts els torrentins i torrentines que han volgut col·laborar aportant el seu granet de sorra pensant en els seus veïns i veïnes. D'aquesta manera, tant particulars com entitats locals han realitzat aportacions de material higiènic i de desinfecció. A més, els agricultors de la zona han posat a disposició seva maquinaria perquè, en cas de necessitat, pugui ser utilitzada. Una acció totalment desinteressada que des de l'Ajuntament s'ha agraït, encara que fins al moment el consistori disposa dels recursos necessaris per a les tasques diàries de desinfecció i neteja i no farà ús dels mateixos.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.143.244.83

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.