Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 23 de Març del 2020

Torrent registra ja 6 morts per coronavirus al centre Santa Elena

Una dona de 88 anys, sense relació amb el centre, dóna positiu. La Unitat Militar d'Emergències (UME)  desinfeccta l’interior de la residència amb un nebulitzador que projecta ozó

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha actualitzat les dades de coronavirus en la Comunitat Valenciana i ha aportat dades confuses sobre la residència de majors Santa Elena. En la roda de premsa de hui ha comentat que ja són 6 les persones mortes amb relació amb el centre de majors i ha afegit que no ha faltat ninguna persona més des que la Conselleria s’ha fet càrrec de la gestió i medicalització del centre, quan l’última dada que teníem al respecte era de 4 residents morts a final de setmana (divendres, 20 de març). En paraules exactes de la consellera en la roda de premsa de hui: "Tenim 21 morts a la residència d'Alcoi, 2 en la Vila-Joiosa, 1 en la residència de Morella i 6 a la residència de Torrent, que des de que es va intervenir no s'ha produit cap mort, el que ens alegra haver pogut frenar esta situación."- ha afegit.

 

Este ball de xifres es deu a la desinformació relativa al centre Santa Elena, ja que no aporten informació oficial sobre el centre des del 20 de març, quan només s'havien confirmat 4 morts. Des d’este mitjà de comunicació hem demanat informació per correu electrònic tres vegades a Conselleria i també poder assistir a les rodes de premsa virtual, sense obtindré resposta ja des de fa una setmana.

 

A l'actualització de hui cal sumar un total de 64 residents i 24 treballadors de Santa Elena que han donat positiu per coronavirus, la qual cosa ha obligat a reforçar l'atenció sanitària amb dos metges, 18 infermers i 29 tècnics, segons la Generalitat.

 

Neteja de les residències Santa Elena i El Molí 

D’altra banda, la conselleria també ha informat que la Unitat Militar d'Emergències (UME) continua amb la desinfecció dels principals espais públics de la Comunitat, com el cas de les residències de majors. L’equip ha incorporat un nebulitzador que projecta ozó, amb el qual s’ha desinfectat l’interior de la residència. Esta tècnica s'aplicarà en diverses residències de majors de les tres províncies, també s'han passat este matí per la residència de majors El Molí. 

 

Fent balanç general, la consellera ha informat que s'han produït 297 nous casos des d'ahir. Per províncies, 57 a Castelló, 66 a Alacant i 174 en la de València, sense detallar municipis. Seguim sense saber els casos existents a Torrent, només hem pogut confirmar un positiu més d’una dona de 88 anys, sense relació amb el centre de majors Santa Elena que va ingressar a les 16 hores d’ahir a l’Hospital General. Al llarg d’esta crisis pandèmica no hem tingut dades oficials dels afectats a la capital de l’Horta Sud pel virus, només s’han conegut les dades oficials de la conselleria de Sanitat, però amb relació amb el centre, no fora d’ell.

 

La Comunitat s'acosta ja als dos mil casos amb 1.901 casos de COVID19, amb 94 persones que han mort i 36 altes. Dels casos en la Comunitat Valenciana, 211 es corresponen a Castelló, 603 a Alacant i 1.084 a València, més tres casos no assignats. Del total de positius hi ha 702 persones ingressades: 80 a Castelló (12 en l'UCI), 246 a Alacant (42 en l'UCI) i 376 a València (84 en l'UCI).

 

La consellera ha assenyalat que s'està repartint material sanitari entre els hospitals de la Comunitat. Concretament ha parlat de 128.400 màscares, 1.400 litres de solució hidroalcohòlica i 250 mil guants. A més, s'està esperant l'arribada de de carregaments amb bates impermeables i micos d'un sol ús.

 

l'Ajuntament contactarà amb els 454 majors de Torrent que viuen a soles
l'Ajuntament de Torrent ha iniciat un sondeig de la població que té més de 85 anys i viu sola. En total són 454 en tot el municipi, dels quals 16 resideixen en xalets en urbanitzacions i en disseminats. El voluntariat de Protecció Civil comença aquest dimarts una ronda de visites a les 16 persones que viuen en aquests nuclis i un equip de la plantilla municipal ha iniciat telefonades als prop de 440 restants. 

 

Hui dilluns s'inicià una gran campanya informativa amb repartiment de targetes amb el 961111822.

 

D'altra banda, personal del gabinet psicopedagògic municipal i un altre funcionariat atén des del divendres un telèfon que el consistori ha habilitat per a persones en solitud. En total funcionen 5 terminals que han rebut 18 cridades. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
34.238.138.162

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.