Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 10:16:52 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 20 de Març del 2020
CRISI CORONAVIRUS

Torrent avançarà el pagament a proveïdors per ajudar als empresaris i negocis

L'Ajuntament anul·la el cobrament per taxes a terrasses de bars i restaurants, així com els llocs amb plaça fixa en els mercats de divendres i dissabte

El Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL) de l'Ajuntament de Torrent ha aprovat  noves actuacions i mesures davant la a crisi sanitària ocasionada pel COVID-19 que ha provocat la declaració d'estat d'alarma a tot el país. Així, l'alcalde Jesús Ros, com a director d'aquest pla estratègic, s'ha reunit amb el comitè assessor, compost per responsables municipals dels departaments involucrats en la gestió d'emergència, per tractar diferents aspectes tant econòmics, socials com sanitaris.

En la reunió s'ha decidit l'agilización dels tràmits administratius per a procedir a l'pagament a proveïdors, l'Anul·lació de el cobrament de taxa d'ocupació de la via pública amb terrasses durant l'any 2020, l'Anul·lació de l'cobrament de taxa d'ocupació als llocs amb plaça fixa en els mercats de divendres i dissabte durant l'any 2020, La devolució de taxes i preus públics en aquells serveis no prestatsl'Ajuntament de Torrent podria adoptar noves mesures per flexibilitzar el pagament de tributs a les famílies i empreses més afectes per aquesta situació, tenint en compte l'evolució de la crisi sanitària

Entre les mesures que s'han acordat per seguretat també hi ha la suspensió de l'servei de bicicletes TorrentBici. Igualment, s'ha decidit reduir a l'50% el funcionament de l'servei municipal de transport TorrentBus. 

 

Neteja d'espais públics

Amb l'objectiu d'eliminar la propagació de l'coronavirus, el consistori torrentí està realitzant treballs de neteja i desinfecció per tota la ciutat. Aquestes tasques, que es van iniciar divendres passat, estan centrades en desinfectar espais públics a l'aire lliure com a zones de jocs infantils, àrees recreatives o zones esportives i entorns d'edificis on es concentra un major nombre de persones com centres de salut o educatius. Així mateix, des del mes de febrer l'ajuntament va reforçar la neteja amb desinfectants i bactericides en el transport públic (TorrentBus), centrant-se en els punts de contacte com ara barres de subjecció, agafadors, passamans, polsadors, lloc de conductor, terres i vidres.

La Policia Local de Torrent ha incrementat la seva presència als carrers del municipi durant els últims dies, així com el cos de Policia Nacional. Els i les agents treballen perquè tot flueixi amb normalitat i es faci efectiu el compliment de Reial Decret que impedeix la circulació ciutadana per la via pública excepte explicades excepcions, controlant els moviments innecessaris de la ciutadania, ja que entre les mesures preses per frenar el coronavirus hi ha el quedar-se a casa. 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.12.71.237

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.