Dimecres, 08 de Maig del 2024

Actualitzada Dimecres, 08 de Maig del 2024 a les 12:20:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 18 de Març del 2020

Mascletaes, himnes i festes improvisades als balcons dels torrentins

Esta vesprada a les 20 h. porposen cantar l’himne de la coronació de la Mare de Déu des dels balcons de la ciutat.

Davant el període de confinament i aïllament a les cases, els torrentins han tirat d’enginy i d’humor per portar millor els dies a casa, coincidint amb els actes grans de la setmana fallera. Al llarg del matí s’ha fet viral un missatge de concentració per a les 20 hores de hui on els torrentins ixiran al balcó a cantar l’himne de la Coronació de la Mare de Déu dels Desamparats. Recordem que el passat 15 de març, des de la Junta de la Confraria de la Verge dels Desemparats proposaven col·locar l'estampa de la Mare al balcó de l'habitatge, tal com deien: "En aquests moments difícils, és més necessària la seua intercessió davant Jesús, el nostre Pare. Estem sota l'empara del seu mantell. Una cordial salutació."

 

D’altra banda, els més festers han optat per fer disc mòbils i mascletaes des dels balcons de les seues cases. Com el cas del jove DJ Lobry que cada dia a les 14 i a les 20 oferix una mini-sessió per animar al veïnat del carrer Azorín amb l’Horta. L’espectable inclou la taula de mescles al balcó, junt amb llums i fins i tot una màquina de fum. Són desenes els veïns que ixen als balcons a ballar i a animar. A l’hora de la mascletà anima als veïns a traure perols i paelles per fer soroll per emular el terratrèmol final de la mascletà.

 

Altre cas paregut succeeix al carrer Music Mariano Puig Yago, al barri de l’ermita, on a les 14 hores un veí fica musica valenciana i l’àudio d’una mascletà per animar a tots els veïns. Reordem que la resta de falles estan fent seguiment en les seues xarxes socials dels actes que havien d’haver-se celebrat en falles. Els fallers estan compartint fotos de moments a casa emulant la plantà (dibuixada o feta amb joguets), les despertaes, trasllat online, ofrenes i demés. També a les 20 h. hem sentit l'himne de la Comunitat Valenciana com a mostra d'unió i de força davant la situació que estem vivint, coincidint amb la festa fallera. 

 

Els més fidels a la Setmana Santa també li tiren imaginació i una vegada suspesos els assajos i la festivitat al carrer d’enguany, han decidit interpretar les seues marxes processionals amb corneta des del balcó, com el cas d’un veí del carrer Camí Reial.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.21.231.245

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.