Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 18 de Març del 2020

La Policia Local fa controls per mantenir l’estat d’alerta a Torrent

Els agents recorden l’obligació de quedar-se a casa. Els ciutadans només poden realitzar desplaçaments en cotxe per anar a treballar o per motius d’urgència.

La Policia Local de Torrent està fent diversos controls en diferents punts de la ciutat per tal de mantenir el control de l’estat d’alerta. Un dels controls es troba a l’entrada/eixida de Torrent a l’altura de Parc Central, on les patrulles desplaçades identifiquen als conductors i els pregunten on van per tal d’assegurar-se que la gent només realitza desplaçaments en cotxe per anar a treballar o per motius d’urgència. Altres controls s’estan realitzant al nucli urbà, com a l’inici de l’avinguda, a la plaça Bisbe Benlloch.

 

Recordem que des del decret d’estat d’alarma els ciutadans han de permanéixer a casa i només ixir al carrer per fer compres de primera necessitat, passejar al gos o fer desplaçaments d’urgència. En este sentit, la Policia també està controlant que en els cotxes només viatge el conductor, sense acompanyat,s per garantir les mesures de distància de seguretat i d'higiene. Des de l’entrada en vigor del decret, el mateix dissabte, totes les forces i cossos de seguretat de l’estat depenen directament del govern central.

 

Els atestats alçats per les diferents policies i Guàrdia Civil es remetran a la Subdelegació de Govern, bé via acta o informe, i si és possible realitzen un reportatge fotogràfic de l'actuat. Les sancions administratives, com és lògic, poden ser recorregudes en la via judicial.

 

La llei de Seguretat Ciutadana detalla sancions lleus d'entre 100 i 600 euros als qui retiren tanques, encintats o altres elements fixos o mòbils col·locats per les Forces i Cossos de Seguretat per a delimitar perímetres de seguretat, fins i tot amb caràcter preventiu, quan no constituïsca infracció greu. De la mateixa manera, la desobediència o la resistència a l'autoritat o als seus agents en l'exercici de les seues funcions, quan no siguen constitutives de de els seus agents o l'al·legació de dades falses o inexactes en els processos de delicte, així com la negativa a identificar-se a requeriment de l'autoritat o identificació, seran sancionats amb multa de 601 a 30.000 euros.

 

D’una banda, la Llei de Salut Pública recull infraccions greus, multa de 3.001 fins a 60.000 euros, a qui realitze conductes o omissions que puguen produir un risc o un mal greu per a la salut de la població. Si és greu, les sancions podrien ser de 60.001 euros fins a 600.000 (conductes o omissions que produïsquen un risc o un mal molt greu per a la salut de la població; incompliment, de manera reiterada, de les instruccions rebudes de l'autoritat competent).

 

Per la seua banda, la llei del Sistema de Protecció Civil assenyala que seran infraccions greus, de 1.500 a 30.000 euros, l'incompliment de les ordres, prohibicions, instruccions o requeriments efectuats pels titulars dels òrgans i molt greus, de 30.001 a 600.000 euros, quan aquest incompliment supose una especial perillositat.

 

El Codi Penal castiga els delicte de desobediència amb la pena de presó de tres mesos a un any o multa de sis a díhuit mesos, els que, sense estar compresos en l'article 550, resistiren o desobeïren greument a l'autoritat o els seus agents.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.117.165.66

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.