Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 17 de Març del 2020
Coronavirus

Santa Elena incorporarà 16 infermers, 25 tècnics auxiliars i un metge

46 residents estan afectats per COVID-19, una més està pendent de rebre el resultat i 7 presenten símptomes. Les 5 religioses franciscanes jubilades que viuen a la tercera planta del centre també han donat positiu.

La residència Santa Ellena comença la seua intervenció medicalitzada per part de la Conselleria, però no és suficient. El gerent del patronat, Paco Nemesio, ha agraït la implicació de tot el personal sanitari, així com la col·laboració ciutadana al aportar en el dia d’ahir material higiènic, encara que ha dit que eixe ja no és el problema, sinó el de personal, com la incorporació de nous sanitaris, ja que 19 treballadors estan contagiats i no poden anar a treballar. De normal, treballen al centre 25 professionals per això demanen reforços de personal a la Direcció Territorial de Sanitat.

 

Després del torn de la nit, la Conselleria de Sanitat ha enviat a 2 ATS i a 4 auxiliars, tal com vam anunciar en este mitjà, i aquest matí s'han incorporat altres sis professionals però no és suficient, tal com demanen des de dins, ja que sol·liciten més reforç de personal o que traslladen als afectats a un hospital.

 

El president del patronat, Paco Nemesio, ha confirmat  que a dia de hui tenen 46 residents afectats per COVID-19, i una més pendent de rebre els resultat de la prova i 7 més amb símptomes. Les 5 religioses franciscanes jubilades que viuen a la tercera planta del centre també han donat positiu.  

 

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat este matí que la segona fase de reforç de personal es completarà demà amb la incorporació de 16 infermers i 25 tècnics auxiliars més un metge per poder atendre a tots els residents, en tres torns. Puig ha manifestat que “el centre disposa de tot el material i Epis necessaris per atendre a tots els residents”. Els serveis de l’UME han desinfectat este matí les entrades al centre de majors de Santa Elena.

 

Este matí han informat que són 4, finalment, les persones mortes infectades amb Covid-19 que residien a este centre de majors. Fins a la data només es parlava de 3. Ahir s'informava que dos majors, de 94 i 85 anys, se sumaven a l'anciana de 90 anys que va perdre la vida divendres passat a la vesprada i hui s'ha ampliat esta xifra amb un més, fins arribar als 4 morts. 

 

Habilitació de l’antiga Fe

També la Generalitat ha anunciat hui que crearà 76 llits més en l'antiga Fe de València (complex hospitalari de Campanar) en les instal·lacions de l'antiga Escola d'Infermeria que no estan afectades per aluminosis. Actualment hi ha disponibles 2.774 llits en hospitals públics i altres 825 en hospitals privats. També s'han mobilitzat altres infraestructures, a Castelló el centre provincial de Penyeta Roja i les instal·lacions esportives del centre de tecnificació de Vila-real. A Alacant, es podrien usar les 54 places de la residència província del Doctor Esquerdo; altres 74, a Torrevieja; i altres, a Alcoi.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.147.103.202

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.