Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 16 de Març del 2020
Coronavirus

La residència Santa Elena s'habilita com a centre hospitalari

Nemesio: "Salut Pública ens ha confirmat verbalment que es medicalitzarà la residència". Aquesta nit entraran 2 ATS i 4 auxiliars més a la residència i demà més personal.

La residència de majors Santa Elena es convertirà en un hospital d'urgència, tal com ha conformat en declaracions a À Punt, el gerent de la Residència Santa Elena, Paco Nemesio. El gerent ha confirmat que des del Patronat de la residpencia  havien sol·licitat al Servei Territorial de Salut Pública dues opcions a la situació de saturació i d'urgència, ja que es va convertir en un dels primers focus afectats pel coronavirus a València.

 

La primera de les opcions plantejades consistia en el trasllat dels 46 residents contagiats per coronavirus a un centre hospitalari. La segona i finalment, l'acordada és la medicalización de la residència i que depenga de la conselleria de Sanitat.

 

Així doncs, des de Salut Pública se'ls ha assenyalat que en tindre símptomes lleus, és millor que seguisquen en la residència. D'esta manera, Nemesio ha confirmat que la situació en Santa Elena és límit en tindre 46 residents contagiats i 19 treballadors també amb positiu en COVID-19, més 7 amb símptomes. 

 

Al no disposar el centre de mitjans hospitalaris, Nemesio ha confirmat que "Salut Pública ens ha confirmat verbalment que es medicalitzarà la residència",  això és que es convertirà en hospital i es faria càrrec la Conselleria de Sanitat. 

 

En principi, aquesta nit entraran 2 ATS i 4 auxiliars més a la residència i demà més personal. Nemesio ha afirmat que "la nostra plantilla està esgotada entre l'atenció als malalts i l'estrés de tota la setmana"- a més, també ha assenyalat en À Punt que "hem contractat a 4 persones per a reforçar la plantilla però és difícil en aquests dies". 


 
Finalment, el gerent de Santa Elena ha afirmat que "estem més alleujats en tindre aquesta resposta extraoficial i confiem que es complisca".

 

Cal recordar que este migdia 's'ha fet públic dos nous morts en el centre, de 94 i 85 anys. En total, ja són tres les persones que han perdut la vida a causa del Covid19 des que va saltar la crisi el passat 10 de març en el centre de Santa Elena. Es tracta de dos ancians que es trobaven greus a l'hospital i que s'uneixen a l'anciana de 90 anys que va perdre la vida divendres passat a la vesprada.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.128.203.143

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.