Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 16 de Març del 2020
Coronavirus

Nou morts més amb coronavirus en la Comunitat Valenciana

Reforç de material per a la residència Santa Elena

Nou morts amb coronavirus a la Comunitat Valenciana és el balanç a este mig dia de la Conselleria de Sanitat (309 a Espanya). Després de la reunió online amb els Síndics, la Consellera del ram,  Ana Barceló, ha informat en roda de premsa dels casos nous que han donat positiu: 52 són a la província de València; 42, de la província d'Alacant; i 23, de Castelló. En total s’eleven a 13 les persones mortes per aquesta malaltia, i 107 nous casos positius, el que fa un total de 490 casos actius a la Comunitat Valenciana. D’entre tots ells, a dia de hui, hi ha 135 persones hospitalitzades (27 estan en l'UCI).

 

Espanya és el segon país del món amb més nous casos. El país suma 9.191 infeccions, més de la meitat a Madrid, amb un comput de 309 morts per Covid-19 i 432 ingressats en UCI, a més de 530 persones que s'han curat, segons les xifres oficials del Ministeri de Sanitat.

 

Missatge d’esperança i prudència

Hi ha 12 persones que han sigut donades d'alta després d'haver-se curat, mentre que s'han efectuat 3.696 proves que han donat negatiu. La Consellera ha tornat a demanar prudència i responsabilitat per a que la gent es quede a casa.

 

La titular de Sanitat ha anunciat a més noves mesures, entre les quals destaca que els metges i infermeres jubilats que s'incorporen al servei poden col·legiar-se o la pròrroga automàtica de tractaments per a diversos grups de pacients que caducaven aquesta setmana.

 

Reforç de material per a Santa Elena

D’altra banda, des d’este migdia ha circulat per xarxes socials i cadenes de WhatsApp missatges sobre la necessitat d’ajuda i material per a la residència Santa Elena, un dels primers focus del virus a València. El missatge contenia informació relativa a que els treballadors estaven desbordats i necessitaven personal sanitari, màscares, bates d'un sol ús, etc. Una hora després ha circulat també per xarxes socials que “acabava d’arribar un camió amb material de subministrament i s’ha reforçat personal, ja que s’han contractat a 5 persones des de divendres”- esta última informació encara no ha pogut ser confirmada i estem a l’espera de poder fer-ho.

 

App per controlar els positius

La Consellera ha anunciat la creació d'una App perquè els casos positius lleus i que estiguen seguint el tractament i la quarantena a casa puguen estar controlats i tindre així fil directe amb un facultatiu , per tal de no acudir físicament als centres de salut i mantindré així un seguiment de la seua evolució.

 

Barceló ha anunciat que els possibles casos amb simptomatologia lleu seran considerats com a casos positius fins i tot sense fer-los el test, ja que es deixarà per a les persones que necessiten ser ingressades amb un quadre de major gravetat. Les persones amb símptomes compatibles com ara tos seca, febre o dificultat per a respirar, poden telefonar al 900 300 555, se'ls aplicaran les mesures d'aïllament i de "control estricte" per part del seu centre de salut, ja que com ha dit la Consellera: “el 80% de casos diagnosticats a tot el món només tenien símptomes lleus.”

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.108.168

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.