Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dissabte, 14 de Març del 2020
CRISI CORONAVIRUS

Cues als supermercats i estancs a pesar de l'avís de traquilitat

Les xarxes socials critiquen als usuaris que acopien aliments per la por al desabasteciment

Un dia més la ciutat amaneix amb cues a la porta abans d'obrir als supermercats, comerços tradicionals d'alimentació i estancs. Les grans cadenes de supermercats han tingut que doblegar torns de treball per a fer front a una demanda sobtada a pesar que en els magatzems logístics hi ha aliments no peribles per a més de dues setmanes. El tancament del mercat de dissabtes ha fet que el consum també haja augmentat en els supermercats ja que no hi ha tenders de fruita al carrer.

La situació per la crisi sanitaria de Coronavirus s'ha repetit tant a Itàlia com a Madrid, on es van prendre decisions sobtades d'aïllament o tancament de col·legis, que va fer que augmentara la demanda. En el cas de València, on les vacances escolars de falles ja estaven previstes no hauria d'haver sigut una causa per a generar més consum, però la psicosi social i situació d'arlarma ha generat cues. A més, en el cas de València, els magatzems logístics estaven sobreestocats per a fer front als turistes i compres que s'anaven a donar durant aquests dies, per la qual cosa el problema de desproveïment logístic és molt de menor.

 

Normatilizació per a la próxima setmana

Hui dissabte la situació anava a ser dificil i quasi una hora abans d'abrir ja estaven plens el parkings del Mercadona de Les Amériques o del Consum i Family de El Toll. A la ciutat, les cues als supermercats també eren visibles més de mitja hora abans d'alçar-se la persiana. 

S'espera que la situació es normalitze el dimarts, quan gran part de la gent estarà sobreabastida en la nevera i en les despenses. En Italia i Madrid la situació ja es de baixada del consum en estos establiments una vegada passat l'estrés.  

 

Xarxes socials critiquen als compradors compulsius

En les xarxes socials estan apareixent continus missatges de persones que critiquen a aquells que compren més del que necessiten, perquè deixen sense aliments a altres persones que ho necessiten com a famílies amb fills xicotets o persones majors.

Malgrat els missatges de tranquil·litat de les autoritats i dels supermercats, la intensitat de les compres està sobreexpossant als treballadors dels supermercats quan hauria de mantindre's la tranquil·litat. El missatge  "queda't a casa" ha tingut un efecte relatiu encara, perque hi ha molta gent que continua desenvolupant hàbits normals en els quals es té un contacte major i no es mantenen les distàncies de seguretat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.220.154.41

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.