Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 13 de Març del 2020
CRISI CORONAVIRUS

Cancel·lada la Setmana Santa de 2020 a Torrent pel Coronavirus

La Junta Central de Germandats de la Setmana Santa de Torrent ha emés un comunicat en el qual informa de la suspensió de tots els actes previst en la via pública, processons, trobades i trasllats previstos a l'abril

La JCHHSS ha suspés la Setmana Santa de 2020 i nombra a Azucena Guimera com a Reina de L'Encontre de 2021. El seu president, Jose Vicente Yago, ha emés un comunicat en el qual declara suspesos tots els actes previstos en la via pública, processons, encontres, via crucis i trasllats previstos durant la Setmana Santa de Torrent.

La decisió s'ha pres per la vesprada en una reunió que s'ha fet per whasapp per a evitar fer una reunió precencial d'acord en les recomanacions del ban municipal emés este divendres abans d'anunciar-se el Estat d'Alerta. 

Decisió històrica per motius extraordinaris

Esta es la primera vegada que la Setmana Santa Torrentina cancel·la tots els seus actes principals. En la història s'havien anul·lat actes per motius meteorològics com el divendres Sant o altres actes de la setmana. Només s'havia mantingut l'Encontre Gloriós, que s'ha celebrat inclús amb plutja com va passar per eixemple l'any passat.

La Junta Central de Germandats ha decidit que Azucena Guimerá, Reina de l'Encontre de 2020 així com els germans majors de les germandats de la localitat i el germà major suprem, siguen en 2021 els representants. En el mateix comunicat, Yago afirma que "ha sigut una decisió molt difícil i que s'ha pres amb total responsabilitat i en benefici de tots els ciutadans". 

El Coronavirus ha fet que la tradició haja tingut que canviar, en part perque s'ha prohibit l'entrada en algunes esglèsies com la de Sant Josep per positius relacionats amb el centre. 

La cancel·lació ha provocat que el llibre de la Setmana Santa de 2020 estiguera ja imprés. Serà una de les coses que la Junta Central tindrà que decidir, si finalment es renova de nou el llibre o queda com un exemplar per a col·leccionistes de la Setmana Santa. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
13.59.82.167

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.