Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 12 de Març del 2020
CRISI CORONAVIRUS

L’Ajuntament posa en marxa mesures contra el Covid-19

L’equip de govern ha mantingut reunions per a adoptar mesures efectives en la protecció de la salut pública, basant-se en les recomanacions del Ministeri de Sanitat

Després de que la Conselleria de Salut Pública informara de 16 casos d'infectats per Coronavirus en el centre de majors de Santa Elena, l'equip de govern ha pres mesures per evitar més contagis basant-se en les recomanacions del Ministeri de Sanitat  D’igual manera s’ha reunit el Comité de Seguretat i Salut, amb representació política, funcionarial i sindical, per a aprovar el ‘Protocol de mesures en edificis i instal·lacions municipals amb motiu del Covid-19’.

 

D’aquesta manera, s’incrementen les mesures d’higiene en els llocs de treball, augmentant la neteja i la ventilació, disposició de gels hidroalcohòlics, així com suspenent temporalment la utilització del sistema de digital de control de presència i altres dispositius digitals tàctils com el totem turístic de l’hall de l’Ajuntament. També s’ha establit algunes recomanacions d’higiene personal a seguir per part dels empleats i empleades públics, com ara llavar-se les mans amb freqüència i cobrir-se en esternudar.

 

Quant a l’atenció al públic, es pretén fomentar formes d’atenció no presencial i limitar l’acumulació de persones i la proximitat entre elles, prioritzant l’atenció tant telefònica com telemàtica. Així mateix, s’estableixen unes mesures de limitació d’assistència presencial als centres municipals com ara biblioteques, sales d’actes o instal·lacions esportives municipals, limitant l’aforament al 50% per a garantir les distàncies de seguretat. Finalment, s’ajornen o suspenen cursos de formació, reunions internes o externes no urgents, viatges no imprescindibles i fomentar videoconferències.

 

L’alcalde Jesús Ros ha mantingut una reunió amb les i els regidors de les diferents àrees de l’Ajuntament per a donar a conéixer la posada en marxa aquest document, que no sols es limita a la casa consistorial, sinó que és extensible a altres edificis públics com Retosa, Nous Espais, FDM, Consell Agrari, Serveis Socials, Educació, Cadastre, Policia Local, Protecció Civil o Aigües de l’Horta.

 

Posteriorment s’ha convocat la Junta de Portaveus per a informar els grups polítics amb representació en el consistori sobre les mesures de prevenció i actuacions posades en marxa. A més, la intenció del consistori és fer arribar a les associacions i col·lectius locals una sèrie de consells i recomanacions a seguir en els seus locals socials i activitats.

 

Informació i consells
L’Ajuntament de Torrent ha creat un accés directe des de la web municipal (www.torrent.es) amb la informació oficial del Ministeri de Sanitat dirigida tant a professionals sanitaris i a la ciutadania en general. Es pot accedir a través del següent enllaç: http://bit.ly/2w2yybd

 

De la mateixa manera, a través de les xarxes socials i el servei de missatgeria municipal, s’ha recomanat evitar donar difusió a les faules, recordant que la informació oficial es distribueix només a través dels canals oficials de l’Ajuntament.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.149.234.141

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.