Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 11 de Març del 2020

Torrent rebrà al voltant de 726.000 euros de Diputació

Les actuacions, que inclouen obres i despesa corrent, no requereixen expedient i reforcen l'autonomia municipal

Torrent rebrà 725.696,21 euros dels fons de cooperació de la Diputació de València. En total, 12,2 milions d'euros que es repartiran entre les comarques de l'Horta Nord i l'Horta Sud. La Diputació de València duplica la seua aportació al Fons de Cooperació Municipal en el qual participa conjuntament amb la Generalitat.

 

D'aquesta forma, la corporació provincial invertirà 40 milions d'euros en els municipis valencians, que podran destinar-se a obres o despesa corrent en actuacions de millora de serveis locals que reforcen l'autonomia dels municipis. La previsió és que les localitats reben el cent per cent de l'ajuda de la Diputació durant el mes d'abril.
 

Aquestes actuacions no requereixen expedient ni justificació, la qual cosa valora la majoria d'edat dels ens locals i permet reduir la burocràcia a la recerca d'una gestió més eficient. També contribueix a aquest objectiu la desaparició de línies d'inversió com l'assistència tècnica als ajuntaments, la Dipu et beca o les ajudes per a millores d'instal·lacions esportives, les assignacions de les quals queden a criteri dels responsables locals.
 

En paraules del responsable de l'àrea d'Hisenda i Innovació, Vicent Mascarell, "amb aquesta col·laboració s'emporta a la pràctica l'aposta d'aquesta Diputació i de la Generalitat pel municipalisme, posant a la disposició dels ajuntaments més recursos i més autonomia per a planificar els seus projectes locals. En definitiva, el que es pretén és traslladar a la realitat aqueixa majoria d'edat dels municipis i ajudar al seu torn a simplificar la càrrega administrativa entre els ajuntaments i la Diputació".
 

Per part seua, el president de la Diputació, Toni Gaspar, ha subratllat que aquesta dotació al Fons de Cooperació Municipal, que passa de 20 a 40 milions d'euros, "ve a reforçar el nou model de gestió provincial que garanteix als municipis els recursos suficients per a millorar les seues infraestructures i serveis i amb això la qualitat de vida de les seues veïnes i veïns". En aquest sentit, la Diputació de València va presentar recentment el seu Pla d'Inversions per als pròxims dos anys, amb 140 milions d'euros per als municipis valencians.

 

Suficiència i solidaritat
A la fi del passat any, Gaspar va sol·licitar al president de la Generalitat la convocatòria d'una reunió de la comissió de seguiment del Fons de Cooperació Municipal per a abordar la injecció de 20 milions addicionals de la corporació provincial a aquesta iniciativa conjunta de totes dues institucions, de manera que l'aportació total de la Diputació aconseguiria els 40 milions d'euros per a l'exercici 2020.
 

El Fons de Cooperació Municipal Incondicionat de la Comunitat Valenciana té per objecte garantir la suficiència financera de les entitats locals de la Comunitat i potenciar la seua autonomia local sobre la base del principi de subsidiarietat, mitjançant el finançament global de la seua activitat.
 

Aquest Fons, gestionat per la Generalitat i al qual s'han sumat les diputacions de València i Castelló, promou l'equilibri econòmic dels ens locals de la Comunitat i la realització interna del principi de solidaritat, a fi de contribuir al fet que els diferents nuclis i entitats de població compten amb la dotació adequada per a la prestació dels serveis de competència local.

 

Comissió informativa

La Diputació de València ha comunicat aquest dimarts als alcaldes i alcaldesses de la província la quantitat que rebran per part de la corporació provincial dins del Fons de Cooperació 2020. Abans ha tingut lloc la comissió informativa d'Hisenda, en la qual tots els grups han votat a favor de la proposta de repartiment del Fons, excepte Compromís, que ha votat en contra.

 

El repartiment inclòs en la proposta del Consell consta d'una quantitat fixa i una altra variable en funció del nombre d'habitants de cada població o entitat local menor. Quant a la quantitat extraordinària que aporta la Diputació enguany, manté els criteris de distribució del Fons de Cooperació, amb una assignació mínima per municipi de 35.000 euros. La ciutat de València serà el municipi que més reba del Fons amb 1.581.275 euros.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
35.175.133.71

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.