Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 10 de Març del 2020
ALERTA SANITARIA

Generalitat confirma 12 casos de Coronavirus a Torrent

Es tracta de 12 ancians residents en el centre de majors de Santa Elena, situat al carrer Pare Méndez. Els afectats mostren símptomes lleus i estan aïllats a les seues habitacions, en el centre s'ha activat el protocol establit pel Ministeri de Sanitat

Torrent s'ha situat al focus informatiu autonómic al confirmar-se 12 del 15 nous casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana. Segons ha pogut avançar este periòdic per fons municipals, 12 ancians de la residència de majors de Santa Elena han sigut infectats de Covid19. Els afectats es troben aïllats i amb símptomes lleus atenguts al mateix centre, que s'ha tancat com a centre de dia.

 

A les 18:00 ha sigut el mateix alcalde el que ha confirmat públicament per el seu perfil de facebook la noticia. "La Conselleria de Sanitat Pública ha informat de l'existència de casos positius de coronavirus en el centre de majors Santa Elena. Es tracta de casos lleus. La Conselleria està aplicant els protocols establits. Els afectats es recuperen en el propi centre. Estem en contacte permanent amb el centre i Salut Pública per a seguir les seues indicacions".

 

Des de fa uns dies existien rumors a les xarxes socials, que s'han confirmat com passava el matí. Les primeres informacions es van conèixer a les onze del matí per este periòdic per persones relacionades amb el centre de Majors. A preguntes ahir del nostre mitjà de comunicació, l' alcalde va mostrar l'intenció de preguntar hui a la Consellería de Sanitat al voltant d'eixes informacions, pero ha sigut este matí abans de la roda de premsa de la consellera quan Ros ha rebut una curta telefonada de Barceló, que li ha avançat que volia parlar amb ell després. 

 

Després de la roda de premsa de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, s'ha produït la conversa amb l'alcalde de Torrent Jesús Ros, que poc després ha convocat una Junta de Portaveus Municipals urgent. Els cinc partits amb representació han estat des de les 14.00 hores reunits per ser informats del contagi i dels protocols a seguir. La reunió, que ha durat quasi una hora ha finalitzat sense roda de premsa, pero a preguntes de nostre periòdic Jesús Ros no ha negat la confirmació del cas ni la conversa mantinguda. Finalment, esta vesprada ha confirmat per xarxes socials que Torrent era la ciutat on estava el contagi, i que el Centre Santa Elena era el centre al que es feia referència en la roda de premsa del Consell. 

 

Comunicació als familiars

Segons ha pogut saber este periòdic per diferents familiars de pacients del centre, poc després de la roda de premsa s'ha comunicat per telèfon desde Generalitat Valenciana la situació als familiars de les 12 persones contagiades. També s'ha comunicat a la porta del centre que este queda tancat com a centre de día.
 

Ja en els dies previs els familiars que visitaven a les persones del centre entreven amb mascarilles i seguint els protocols de prevenció. A pesar de les preguntes, Conselleria no volia inicialment confirmar que Torrent fóra la població on s'havia confirmat el positiu de 12 casos, amb l'intenció de preservar l'intimitat dels pacients. 

 

Des de la Consellería ja s'ha ficat en marxa el protocol de contenció amb el seguimient de trazabilitat de les persones contagiades. De moment, Consellería no ha volgut ampliar l'informació de la roda de premsa i no es sap de moment la procedència dels contagis, que podríen vindre del exterior o el que es pitjor podrien estar ja en circulació per la ciutat. 

 

La preocupació en el carrer ja ha trascendit al carrer. Les imatges de supermercats sense gènere a Madrid comença a reproduir-se en supermercats de la ciutat. Concretament, el paper higiènic s'ha esgotat al supermercat de Mercadona de Jose Iturbi. També es nota la compra de més productes com llet, llades i productes de primera necessitat. Al mateix temps, les xarses socials han esclatat amb tot tipus de comentaris i també les visualitzacions de la noticia publicada en exclusiva per La Opinió de Torrent a les 15:30 hores i que ha fet que el servidor estiguera colapsat durants els primers minuts per més de 5.000 solicitus d'entrada per a consultar l'informació. 

 

Perill en la celebració de les falles de 2020

La proximitat de Torrent a València i la por a que el contagi es puga multiplicar en els pròxims dies podría fer que es decrete alguna mesura en este aspecte.
 

 

Per la vesprada tant està el president del Govern, Pedro Sánchez, com el ministre han descartat noves mides amb les falles. Este matí ja s'han decretat a porta tancada el tancament de totes les competicions esportives. 


 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.17.28.48

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.