Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 09 de Març del 2020
TEATRE

Nuria Espert i Carmelo Gómez homenatgen a Lorca en l'Auditori

"Romancero gitano" i "A vueltas con Lorca" dues propostes imprescindibles per als amants del bon teatre i la poesia

Al març, dues grans figures del teatre nacional visiten l'Auditori de Torrent per a retre homenatge a Federico García Lorca, un dels poetes i dramaturgs més admirats del nostre país. La primera a posar veu als versos del poeta serà l'extraordinària actriu Nuria Espert. "Romancer gitano" és el primer gran llibre de Federico, on ell es descobreix i es reconeix com a poeta. Un llibre de poesies, tan aparentment fàcils, com a insondables. Un llibre que evoca en tot moment les arrels del seu autor: l'amor a la seua terra, la seua passió, la tradició, la cultura, la història, la literatura i la religió.

 

La base d'aquesta proposta teatral és la conferència que va donar García Lorca en 1935 amb introducció i comentaris al seu "Romancer gitano". En escena, els poemes s'intercalen amb aqueixos comentaris i els records de Núria sobre els seus treballs sobre Lorca, tot això amb una depurada posada en escena. Aquesta extrema sobrietat permetrà a l'espectador la màxima concentració en la paraula de Lorca, la seua bellesa, la seua sonoritat, les imatges que evoca, que ressonen a través de la personalitat i la veu única de Nuria Espert. La funció serà el dijous 12 de març a les 20.30 h.

 

"A vueltas con Lorca" arriba també de la mà d'un altre gran dels nostres escenaris com és Carmelo Gómez. I ho farà amb un acompanyament de luxe, el del pianista ucraïnés Mikhail Studyonov. Abrigallat per les tecles del piano, Carmelo farà un ampli recorregut pel repertori lorquià (Bernarda, Noces de Sang, Erma, Romancer Gitano, Las Casidas, Divan del Tamarit, Poeta en Nueva York, El caballero de Olmedo, llibre de poemes, Poema del Cant flamenc...), compactant poemes i assemblant versos, explorant la vida i obra del nostre Federico, des de l'amor, passant per aqueix món sensual de l'home vividor, hedonista, apassionat, eròtic, pansexual que va ser Lorca, per a arribar a la tragèdia, a la mort del mateix Lorca, al descampat on va ser assassinat el poeta. La funció serà el dissabte 28 de març a les 20 h.

 

La programació del mes de març es completa amb "Malson en la comèdia" interpretat per Quique San Francisco i Miki D'Kai (dissabte 14 març a les 20 h), "Mentides Intel·ligents" amb Mª Luisa Merlo i Jesús Cisneros (divendres 20 març a les 20.30 h), Don Giovanni" de W.A. Mozart a càrrec de Companyia Lírica Òpera 2001 (dilluns 23 març a les 21 h) i "Vents de Broadway" de la mà de Porpra Pansa (divendres 27 març a les 20.30 h).

 

Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l'Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d'11 a 13 h i des de 2 hores abans del començament de cada espectacle).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.237.189.116

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.