Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 09 de Març del 2020
MOVILITAT

ASIDIT desenvolupa una app que recull els nivells d'accessibilitat a Torrent

La guia classifica cada lloc en tres categories segons el nivell d'accessibilitat: adaptat, practicable i no accessible

L'Associació per la Integració de Discapacitats de Torrent (ASIDIT) ha desenvolupat l'app Torrent Accessible; una guia que recull els nivells d'accessibilitat en els edificis públics, comerços, hostaleria i instal·lacions esportives de la ciutat. En l'aplicació, l'associació, que treballa per la integració social de persones amb diversitat funcional, analitza els espais, com la zona d'accés, l'interior i, sobretot, la zona dels banys. Així, Torrent es converteix en una de les poques ciutats de menys de 100.000 habitants que tenen una iniciativa d'aquest tipus.

 

Per a valorar l'accessibilitat, l'aplicació mostrarà tres categories: adaptat, practicable i no accessible. La primera, adaptat, és aquell que reuneix les condicions mínimes d'accessibilitat, com a rampa, espai interior, serveis o portes automàtiques. Practicable és aquell en el que podem trobar a alguns obstacles, com a escaló en l'accés al local (no superior a 3 cm), rampes que no s'ajusten a la normativa però són salvables, espais a l'interior no adequats, els serveis, encara sent amplis poden mancar d'ancoratges o portes d'accés pesades, entre altres. I finalment, els no accessibles, que són aquells que no reuneixen les mínimes condicions d'accessibilitat.

 

"Es tracta d'una eina molt útil que, a més, informa les persones de mobilitat reduïda, però també a persones majors o amb carrets, els llocs on poden accedir d'una manera més còmoda i sense barreres", ha expressat el president d'ASIDIT, Pep Varela, qui al costat del vicepresident, Juan Suares, s'ha mostrat satisfet pel resultat d'un treball de tres anys que ara ix a la llum en forma d'app i amb el qual esperen, a més d'informar, conscienciar a la societat, ja que, "malgrat que en els últims anys s'han impulsat nombroses accions en matèria de mobilitat i accessibilitat des del consistori, encara queda molt per fer per a aconseguir una ciutat 100% accessible".

 

Així, gràcies a aquest projecte, molts locals comercials i d'hostaleria poden informar-se dels problemes d'accessibilitat que presenten i puguen modificar o eliminar aquestes barreres. De moment l'app només està disponible per a Android, però prompte ho estarà per a tots els sistemes operatius. ASIDIT continua treballant i pròximament volen començar un estudi dels aparcaments i zones reservades per a persones amb mobilitat reduïda, ja que moltes vegades no compleixen les mesures necessàries i no es respecten els espais entre places i és molt difícil poder baixar dels vehicles.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.200.39.110

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.