Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 28 de Febrer del 2020
POLÍTICA

El PSOE de Torrent obri la porta a un possible govern de coalició amb Ciutadans

Socialistes i taronges, que té quasi tancat un acord per als pressupostos, han tantejat la possible entrada de Raúl Claramonte en l'executiu local

El que podria arribar a ser un acord pressupostari amb Ciutadans porta camí de converrtirse en acord de coalició per a la resta de legislatura. Els rumors que s'escoltaven pel consistori la setmana passada sonen cada vegada més fort. La publicació en el diari digital Valenciaplaza ha acabat per alçar la llebre d'un acord que tots dos partits tracten de no confirmar.

Jesús Ros, que es trobava hui en la fira d'agricultura de Saragossa no ha desmentit les conversacions, però no ha volgut "ni afirmar ni negar res, no contestaré res", ha assenyalat el primer edil socialista, que ha dirigit a la premsa cap a Andrés Campos, qui des de fa mesos negocia els pressupostos directament. El diputat provicial i regidor d'Hisenda ha fet públic l'acostament entre totes dues formacions, ja que Compromís s'ha allunyat des del minut un en aquesta legislatura.

Fonts de Ciutadans a Torrent també han confirmat que "s'ha parlat del tema", però insisteixen que primer cal tancar pressupostos. Reconeixen que les negociacions per a tancar aquests pressupostos estan sent molt fatigoses i no es tanquen a un govern de coalició que desbloquege la situació de paràlisi pressupostària des de 2015. A més, des de València veuen amb bons ulls que el PSOE s'haja allunyat de Compromís i ara estiga més centrat.

[Img #9912]

 

 

Sense regidories concretes

Totes dues formacions reconeixen que encara no s'ha parlat de res més, ni s'ha reclamat una regidoria en concret. Ni l'un ni l'altre han volgut dir si ha sigut un oferiment de Ros o una reclamació de Claramonte perquè l'acord vaja avant. El que sembla cert és que la coalició no seria una condició per a aprovar els pressupostos d'enguany sinó un principi que podria desembocar en un acord a més llarg termini.

La situació interna de ciutadans és un altre dels condicionants que marcaran el desenllaç. El partit taronja celebra el 14 de març el seu congrés nacional per a elegir nou president/a del partit i d'ací també es derivaria el futur del partit, que hui dia ha pactat tant amb PP com amb Ciutadans en autonomies i ajuntaments.

Les negociacions pels pressupostos continuen obertes i ciutadans ha posat com a condició l'augment de la inversió en El Vedat, El polígon i les àrees d'esports, potser les tres àrees en les quals la formació taronja estaria interessat a entrar.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.54.103.76

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.