Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 25 de Febrer del 2020
FALLES 2020

Sant Gregori presenta su "Invasions Falleres"

Un llibret ple de reflexió i autocrítica, prologat pel membre de l'Associació d'Estudis Fallers i responsable de comunicació del Gremi d'Artistes fallers, Iván Esbrí

Invasions falleres aglutina una excel·lent col·lecció de textos d'investigació i opinió fallera des de la reflexió i l'autocrítica. Comptar amb Javier Mozas sempre és un vertader luxe, la seua signatura és significat de rigorositat en la investigació fallera. Javier és membre de l'Associació d'Estudis Fallers i delegat d'Arxiu i Biblioteca de JCF, i ens ha aportat un treball sobre l'expansió de la festa de les falles per tot el nostre territori.

 

Un altre gran de la investigació fallera com és Juanjo Medina, membre de la revista Cendra, ens aporta un treball en el qual coneixerem a artistes vinguts d'altres terres i que han acabat sent artistes fallers com és el cas de la nostra artista infantil Tedi Chichanova. El nostre amic i poeta Miquel Àngel Gascón, reflexiona sobre el que ens ve de nou a les falles. Nous tramites, nova burocràcia, nous càrrecs en els nous temps fallers.

 

La indumentarista Noelia Maroto, reflexiona sobre la invasió de modes, influències externes fins i tot invents que ha tingut la nostra indumentària tradicional. La delegada de l'Edició de l'Horta de Levante-EMV, Laura Sena, fa un excel·lent treball sobre polítics en les falles i fallers en la política a la nostra comarca, amb opinions i notícies dels principals protagonistes d'aquesta “peculiar” invasió.

 

Un altre bon amic de la nostra comissió, periodista i membre de la Comissió d'Estudis Fallers torrentins, ens parla de la invasió d'altres festes en els nostres casals i calendari faller, Fires d'Abril, OktoberFest o Halloween, ja formen part dels nostres calendaris fallers. El secretari de la Delegació de Juntes Locals de JCF, Manuel Jorge, reflexiona sobre com les falles de les diferents poblacions imiten al cap i casal fins limites insospitats perdent en moltes ocasions l'essència de ser faller d'una població

 

Tanca l'apartat d'invasions falleres el faller torrentí Kike Romero que en el seu peculiar to d'humor ens mostrarà a un president de falla superat per l'excés d'actes fallers en les falles actuals. Un nou apartat d'invasions, en aquest cas de la societat, recollirà textos d'opinió en els quals es reflexionarà sobre l'ús de l'espai públic. El periodista torrentí i articulista de La Opinión de Torrent, Carles X. Puig, reflexiona sobre l'ús del carrer per part de les grans festes a Torrent.

 

El dirigent veïnal i faller Toni Pla, reflexiona sobre la invasió de l'espai públic en falles per part de les carpes. José Ribera Tordera “Peñeta” un dels músic torrentins que han fet carrera lluny de Torrent, realitza un recorregut d'altres músics que igual que ell van eixir de Torrent per a ser músics i han triomfat. Un altre tipus d'invasions seran les protagonistes del següent bloc, les invasions mediambientals.

 

La tècnica en turisme, Raquel Manchón, realitza una reflexió sobre el model de turisme que tenim actualment en la nostra Comunitat. No podíem oblidar el nostre entorn natural mes pròxim, i per a això comptem amb la col·laboració d'un amant de la naturalesa i la fotografia com és Vicente Riera que ens parlara de les espècies invasores en la flora i fauna de Torrent.

 

Però el fonamental d'un llibret de falla són les explicacions de les falles que plantarem en el nostre barri en uns dies, Explicacions carregades de sàtira, critica i poesia tot aixo a sigut l'encarregat de donar-li forma el nostre poeta Miquel Àngel Gascón i articulista en La Opinión de Torrent. No faltarà tampoc la part més protocol·lària en la qual descobrirem als nostres màxims representants, la nostra comissió i com no el programa d'actes,

 

I els nostres xiquets? Doncs els nostres xiquets tenen molt a dir ja que el contingut infantil en el nostre llibret és mes que important. Per a això comptem amb la nostra fallera que ha dissenyat les activitats per edats i una guia de recomanacions per a l'ús de xarxes socials. Fa uns mesos es va realitzar en el nostre casal un taller de fotografia digital a càrrec d'Inma Sánchez que ha sigut recollit a manera de text i fotografies.

 

La mestra Sara Garrigues, ens aporta un text en el qual es recull la importància de la fotografia com a eina educativa. Una altra bona amiga de la nostra comissió com és Cristina García, ens ofereix un relat molt intim dedicat a la nostra Fallera Major Infantil. A més Lucia, Ainhoa i Daniel donen la seua visió fotogràfica d'alguns actes de la nostra comissió.

 

Els encarregat de realitzar la portada i il·lustracions interiors del nostre llibret han sigut els artistes Fernando Foix i José Manuel Avila autors del cartells de falles de Benicarló 2019 y Fernando autor del cartell de Falles de València 2013 a més de ser un dels millors artistes de secció especial de les falles de València i les Fogueres d’Alacant.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.116.63.236

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.