Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 11:36:02 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dissabte, 22 de Febrer del 2020

Junta Local aplaça l’apertura de premis de presentacions davant la polèmica desqualificació d’algunes falles

La falla Saragosa-Parc Central presentà en el Ple de Junta Local un escrit de disconformitat amb la decisió de l’ens de deixar fora de concurs la seua presentació infantil.

Junta Local Fallera va decidir ahir posposar l’apertura de sobres del concurs de presentacions de 2020 davant l’al·legació de la falla Saragossa-Parc Central. Esta comissió va fer pública la disconformitat amb la mesura presa per Junta Local de desqualificar-la en el concurs de presentacions infantils. El president de la falla, Martín Leal, va llegir en el Ple de Junta Local fallera del passat dijous una carta on exposava els motius: “Ens han desqualificat per haver sentit en la presentació infantil una veu en off d'un adult. En la nostra presentació infantil no va participar cap adult físicament en l'escenari. No es va presenciar a cap adult en la presentació infantil. Però s'acullen a la interpretació de l'edat d'un àudio, segons ells d'un adult, si això fóra així, el posar una cançó cantada per un adult, també seria motiu de desqualificació i no sols de la meua comissió, sinó de la majoria de comissions que participem” -va al·legar Leal.

 

Per la seua banda, Miguel Requena, vice president de l’O.A.M  de Junta Local Fallera, va contestar que tal com consta en les bases del concurs (al punt 3): "Cap adult podrà participar en la presentació infantil, només en el cas de la pujada de banda i així s'ha de comunicar a Junta Local.” De manera que el jurat havia interpretat que la falla Saragossa, junt amb altres comissions: Àngel de l’Alcasser i II Tram Avinguda incorrien en este apartat per diferents motius, de tal manera que van elevar la seua sugerència a la delegació de Cultura.

 

Per la seua banda, la vice presidenta encarregada de l’àrea de Cultura, Maria Dolores Cotreras, va exposar que la decisió no va ser presa unilateralment, sinó que ella ho consultà amb la seua delegació i posteriorment va elevar la proposta a l’executiva de Junta Local que va ser la que- definitivament- va prendre la decisió de deixar fora del concurs a les tres falles.

 

Per la seua banda, el president de Saragossa va replicar que tots els anys anteriors han treballat amb les mateixes bases i el mateix model de presentació (guanyant 1r i 3 r premi) i mai s’ha desqualificat a cap falla per la presència d’un àudio d’un adult en l’acte. En comentar aquest tema, la delegada de Cultura de JLF coincideix amb que el punt 3 és ambigu  i que "caldrà modificar-ho per a l'any que ve, però les bases actuals van estar aprovades per tots els presidents de falla”. El creuament d’acusacions va continuar quan Leal va acusar al jurat  “d’arribar 20 minuts tard a la presentació infantil i també a la major, incomplint ells mateix les bases del concurs”- sentencià el president afectat.

 

Impugnació del concurs de presentacions grans

La història continua, ja que també s’ha impugnat el concurs de presentacions adultes. La falla Saragossa ha decidit presentar una queixa per escrit en el concurs adult de presentacions ja que, segons ells, una comissió va utilitzar en el transcurs de la seua presentació un vídeo on apareixia un xiquet, que no estava censat en la falla en qüestió. Junta Local va convocar una reunió ahir de vesprada on va citar als representants de les falles afectades i al president de l’any per calmar els ànims. Finalment, davant el tarannà que ha pres el tema, Junta Local ha decidit posposar l’apertura de sobres, prevista per ahir, fins nou avís.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.117.183.172

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.