Diumenge, 05 de Febrer del 2023

Actualitzada Diumenge, 05 de Febrer del 2023 a les 11:40:42 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 21 de Febrer del 2020
OCUPACIÓ

Torrent comptarà amb "Llançadores Connecta Ocupació LCE"

Es tracta d'una nova modalitat per a adaptar l'orientació laboral als reptes de l'era digital. Podran participar 30 persones en situació de desocupació, amb edats compreses entre els 18 i els 60 anys

Torrent comptarà pròximament amb "Llançadores Connecta Ocupació", una nova modalitat de llançadores que permetrà adaptar l'orientació laboral als reptes de l'era digital, als desafiaments d'un mercat laboral global, contínuament canviant i cada vegada més tecnològic; que evoluciona ràpidament i demanda la transformació digital de totes les professions.

 

La capital de l'Horta Sud ha albergat durant els últims anys dues edicions del programa llançadores d'ocupació, en el qual han participat quasi mig centenar de persones, de les quals el 60% ha millorat la seua situació laboral, perquè ha trobat treball per compte d'altri en diferents sectors, ha emprés el seu propi negoci, ha ampliat la seua formació o ha realitzat un Certificat de Professionalitat.

 

Amb aquests bons antecedents, Fundació Santa María la Real i Fundació Telefònica aposten de nou per Torrent per a implantar aquesta nova modalitat de llançadores. Per a això, compten amb la col·laboració de l'Ajuntament de la ciutat, a través de l'Agència IDEA'T, que cedeix gratuïtament els locals per al desenvolupament de la iniciativa; i amb el cofinançament del Fons Social, dins del programa operatiu POISES.

 

"Des de l'Ajuntament de Torrent, fomentem els aspectes formatius en totes les àrees per a aconseguir que les persones en situació de desocupació incrementen les seues oportunitats en el procés de cerca de treball", ha assenyalat la regidora de Formació, Marina Olivares.
 

Novetats de Llançadores Connecta Ocupació
Si les "Llançadores d'Ocupació" ofereixen una única activitat de cinc mesos per a 20 participants; la nova modalitat "Llançadores Connecta Ocupació" canvia d'estructura i ofereix dues activitats principals amb una transformació digital progressiva: "Alfabetització Digital" i "Llançadora Connecta Ocupació", que atendran com a mínim 30 persones.

 

L'objectiu és doble: atendre més persones i oferir una orientació laboral més individualitzada i més digital, adaptada a la formació tecnològica i a les necessitats de cada persona en situació de desocupació. "Amb aquesta evolució de les llançadores fem un pas més i posem el focus en el digital. Ho fem impulsant així la formació en competències i habilitats tecnològiques perquè ningú es quede arrere. Es tracta d'un treball que en Fundació Telefònica hem fet amb els quasi dos milions de beneficiaris dels nostres projectes d'Ocupabilitat", expliquen des de Fundació Telefònica.
 

"Alfabetització Digital" és un programa d'un mes per a millorar les competències digitals bàsiques per a la cerca d'ocupació. Es posarà en marxa al març i s'impartirà Agència IDEA´T (carrer València, 42), en horari de demà.
Comptarà amb 10 places, destinades a persones en situació de desocupació amb edats compreses entre els 18 i els 60 anys que vulguen iniciar-se o introduir-se en el món digital.

 

Aprendran a obrir i gestionar un compte de correu per a la cerca d'ocupació; a usar el paquet Office per a crear un currículum, una base de dades o una presentació professional. Buscaran informació en internet i portals d'ocupació; i trauran partit al seu Telèfon intel·ligent per a impulsar la prospecció laboral en Internet i en les xarxes socials.

 

Inscripció: Les persones interessades a participar en aquesta activitat poden inscriure's des de hui i fins al 3 de març en la pàgina web www.lanzaderasconectaempleo.es i en l'Agència IDEA´T, en horari de 9 a 14 hores.
"Llançadora Connecta Ocupació" és un programa de quatre mesos per a aprendre a buscar ocupació en equip, reforçant les competències transversals i digitals. Tindrà 20 places per a persones en situació de desocupació, amb edats compreses entre els 18 i els 60 anys.

 

Realitzaran dinàmiques d'intel·ligència emocional per a aprendre a desenvolupar un pla de prospecció laboral; actualització de currículums i simulacions d'entrevistes de treball; mapes d'ocupabilitat i visites a empreses. Es durà a terme entre maig i setembre en l'Agència IDEA´T

 

Seguiran la metodologia de Llançadores d'Ocupació, però amb una digitalització progressiva. Les primeres setmanes hi haurà més sessions presencials; però, a poc a poc, s'aniran introduint tècniques i eines més tecnològiques, activitats com a videoconferències, comunitat digital de participants i cicles amb experts per a reforçar les seues competències transversals i digitals, afavorir el seu aprenentatge en l'era digital i millorar la seua ocupabilitat en el mercat actual.

 

Inscripció: Les persones interessades a participar en aquesta activitat poden inscriure's des del 3 de març i fins al 27 d'abril per a realitzar la seua inscripció en la pàgina web www.lanzaderasconectaempleo.es i Agència IDEA´T (carrer València, 42), en horari de 9 a 14 hores.
Triar l'una o l'altra
 

"Cada activitat serà única, estarà destinada a un públic diferent, comptarà amb activitats i continguts, metodologia i duració diferents. Per això, cada persona podrà triar una opció o una altra, en funció del seu nivell de competències digitals i en funció de la seua flexibilitat i temps", detallen des de Fundació Santa María la Real.
 

El programa "Llançadores Connecta Ocupació" s'implantarà en més d'un centenar de ciutats de tot el país durant els pròxims quatre anys (2020- 2023). Servirà per a impulsar de manera directa la transformació digital i millora de l'ocupabilitat de més de 6.000 persones en situació de desocupació; encara que la realització d'activitats complementàries (de caràcter on line i en obert al públic general) podria suposar arribar a 49.700 potencials beneficiaris.

 

La iniciativa tindrà un pressupost global de 7,7 milions d'euros per als pròxims quatre anys; que seran finançats per Fundació Telefònica i pel Fons Social Europeu, a través del programa operatiu POISES.

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.211.239.1

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.