Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 11 de Febrer del 2020

El col·legi La Puríssima de Torrent guanya el premi autonòmic al disseny del robot en La  First  Lego  League

L'equip  TAULEGO  va guanyar aquest premi gràcies al disseny d'un sistema de "pells" del robot, amb diferents carcasses que afavoria l'agilitat de les proves.

El col·legi La Puríssima de Torrent ha guanyat el premi al millor disseny de robot en el campionat autonòmic de la First Lego League (FLL), de robòtica i enginyeria, que s'ha disputat el passat cap de setmana al campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV). Durant el matí del dissabte una vintena de col·legis de tota la Comunitat Valenciana van presentar els seus projectes per a millorar les ciutats en les quals viuen.


Els alumnes de 4t d'ESO del centre (que formen l'equip TAU): Alejandro Rodríguez, Alberto Vives,Mar Alcantud,Eva Olmos, Alex Iranzo, Dani Ruiz, Sasha Climent i Ismael Méndez es van centrar en la creació d'un prototip de màquina que recull el CO₂ de Torrent i filtra l'aire per a millorar les condicions mediambientals de la ciutat. Per a realitzar el projecte van rebre l'assessorament d'enginyers, químics, com la visita que van realitzar a l'Institut Ítaca (de la UPV) i de la mateixa regidoria de Medi Ambient i Transport de la ciutat per a conéixer els punts amb major concentració de trànsit i contaminació.

 

La presentació del projecte constava de l'explicació de la màquina en qüestió, una explicació del robot que hi han dissenyat i un pòster de valors que van exposar de manera molt original, a través d'una cançó interpretada al violí i a la guitarra pels mateixos alumnes. L'última part de la competició consistia a demostrar la seua habilitat en robòtica amb la realització de diferents proves amb un robot format per peces de Lego. L'equip TAU ha guanyat el premi al millor disseny de tota la Comunitat amb un robot, que intercanvia les seues "pells" (diferents carcasses) per a realitzar les distintes proves, de manera àgil, intuïtiva i ràpida i una programació de moviments que corregia el centre del robot. L'entitat titular del centre, Susi Carratalá, al costat de la directora de Secundària, Isabel Company; familiars i amics van estar acompanyant a la delegació torrentina.


De les peces de Lego al robot

Cada temporada la FLL convida als equips de tots els col·legis d'Espanya i del món a descobrir la diversió i l'emoció per la ciència i la tecnologia proposant un desafiament global relacionat amb una problemàtica del món real. En el desafiament d'enguany, denominat CITY SHAPER, els equips van donar solucions innovadores per a construir un entorn on viure i treballar que perdure en el temps, utilitzant les eines i la tecnologia de hui.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.190.156.80

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.