Dilluns, 17 de Juny del 2024

Actualitzada Dilluns, 17 de Juny del 2024 a les 16:09:59 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 05 de Febrer del 2020
EDUCACIÓN

El consell deu 250.000 euros al col·legi Torre Pinos

La conselleria d'Educació atribueix aquesta demora a l'"infrafinançament que pateix la Comunitat"

El centre d'educació especial Torre Pinos "es troba asfixiat", així defineix la situació el director en funcions Ricard Artieda. Segons el centre, el consell deu 250.000 euros al centre, "aquesta circumstància provoca l'asfíxia econòmica per a un centre xicotet com aquest, que, a diferència d'altres centres concertats, no percep cap altra aportació que no siga el concert educatiu. Fa més de 6 mesos que el col·legi ha registrat retards en els pagaments que minven l'estabilitat laboral i econòmica de professionals i proveïdors que presten servei al col·legi".

 

Des del centre recorden que, "són ja 3 mesos de deute amb el centre. A més dels 100.000 euros deguts del concert, deuen també prop de 150.000 euros corresponents als pagaments de transport i menjador". Tal com afirma el seu director en funcions, "la resposta de Conselleria és poc clara i menys encoratjadora". L'única notícia és que l'ordre de pagament està donada i els diners "retinguts" en Hisenda, la Conselleria que encapçala Vicent Soler. Malgrat que va ser comunicat que els pagaments del mes d'octubre es farien efectius el mes de gener passat, no ha sigut així.
 

No obstant això, aclareix el seu responsable, "malgrat que les dificultats econòmiques el centre continua prestant servei als quasi 80 usuaris amb diversitat funcional i necessitats educatives especials que acudeixen cada dia al col·legi, encara que no es descarten mobilitzacions i vagues si continuen els impagaments i la incertesa".
 

"Les demores es deuen a l'infrafinançament"
Des de la conselleria d'Educació atribueixen aquestes demores en el pagament a l'infrafinançament que pateix la Comunitat". I recorden que, "l'anterior Consell del PP acumulava una mitjana de 7 mesos de demora en l'abonament en els centres qualsevol classe de despesa de funcionament i menjador. Ara, encara que patim infrafinançament, aquestes demores no són d'aqueixa magnitud i el nostre esforç se centra que això no es produïsca".

 

I confien que "la Tresoreria de l'Estat del departament del Ministeri d'Hisenda ingresse els diners a la Generalitat de manera adequada perquè no s'arribe a aquesta mena de situacions. Esperem que l'arribada de les transferències pendents per part de l'Estat i l'aprovació dels nous pressupostos estatals ens permeta anar regularitzant la situació el més ràpid possible".
 

"Trobada amb els directors dels centres"
Des de conselleria afirmen que el director general de Centres Docents, Joaquín Carrión, s'ha reunit amb els directors dels 16 Centres d'Educació Especial concertats per a informar-los de primera mà de la situació dels pagaments del transport i el menjador escolar i afirmen que "a la trobada no ha assistit el director del CEE Torre-Pinos".
 

A més recorden des d'Educació que, "les nòmines de la pràctica totalitat del professorat dels CEE concertats les abona directament la Conselleria d'Educació a través del pagament delegat i en aquest cas tots els pagaments estan al dia". Per tant, "no és cert que el personal docent dels centres d'educació especial concertats no cobren la nòmina mensualment".
 

El transport i el menjador escolar s'abona als CEE concertats a través d'una línia de subvencions específica. D'altra banda en el concert educatiu hi ha un mòdul que sota l'epígraf d'altres despeses reuneix principalment el personal complementari que contracten els centres directament com a educadors, especialistes d'Audició i Llenguatge, fisioterapeutes, etc.
 

Conselleria reconeix que en aquests moments a causa de les limitacions de Tresoreria de la Generalitat, imposades per "l'infrafinançament i els retards en les aportacions de l'Estat pendents", s'acumulen demores en els abonaments de totes dues línies als CEE concertats.
 

En el cas de la línia de subvenció de transport i menjador escolar, els CEE concertats tenen pendents de rebre d'aquest curs 1.583.700 milions d'euros per part de Tresoreria de la Generalitat, segons calcula educació. "Una quantitat que Tresoreria de la Generalitat ens ha informat que es va abonar aquest mes i així li ho ha transmés als directors de CEE concertats en la reunió mantinguda amb conselleria".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.116.47.25

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.