Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 31 de Gener del 2020
TRADICIONS

Torrent es prepara per al Sant Blai més calorós en anys

Els termòmetres superaran els 20 graus en les hores centrals del dia, deixant les temperatures altes per a l'època de l'any en la qual ens trobem

Torrent es prepara per a viure un Sant Blai primaveral. Les altes temperatures que estem tenint durant tota aquesta setmana s'allargaran fins al pròxim 4 de febrer, segons les prediccions. La jornada del 3 de febrer els torrentins podran deixar l'abric a casa per a gaudir de la fira de Sant Blai.

 

Sens dubte, els més de 20 graus que s'esperen dilluns que ve convidarà a eixir al carrer i gaudir d'aquesta tradició. El culpable d'aquestes temperatures, més pròpies de finals d'abril, que de principis de febrer, és una massa d'aire càlid que no sols està afectant Espanya sinó a bona part del continent europeu.

 

Enguany ADISTO, que celebra el seu 20 aniversari exposarà un gaiato gegant, amb 40 metres aproximadament, situat en l'avinguda Al Vedat, des de la plaça Bisbe Benlloch. El públic podrà degustar una porció del deliciós gaiato a canvi d'una donació solidària de 2 €, que anirà íntegrament a benefici dels xiquets i xiquetes de l'escola infantil de Casa Caridad a Torrent.

 

Els xics i xiques d'ADISTO compten amb la col·laboració desinteressada dels forns torrentins com són: L'Espiga d'Or, Forn Cunyat, Pastisseria Martín, Pastisseria Martín, Gustarea, Forn Germans Vilanova, Anaya Fleques, La Tahona, Forn La Torre, Forn Gascó, Forn i Cafeteria La Foieta, Forn Òpera, Delícies Torrent, Forn L'Estació, Forn Ortí i Canyes, Forn Rosa, Montoro, Forn Els Delícies, Tot per a tots, Maria i Germans Ramírez.
 

Igualment, l'Ajuntament de Torrent organitzarà una degustació gastronòmica típica de Sant Blai. A partir de les 11 h enfront de la porta de la casa consistorial, es podrà provar el plat estrela torrentí, el rossejat. Manolo Royo i Rigo Mora, responsables de l'organització de la recent jornada culinària de la falla de la Plaça, seran els cuiners.

 

Els plats de degustació seran repartits entre el públic per l'Associació Contra el Càncer de Torrent (ACCT). A més, a les 18 h, s'entregarà xocolate torrentí entre totes les persones que s'acosten a l'estand de l'ajuntament. Com a marca la tradició, en la fira, que estarà oberta al llarg de tot el dia, hi haurà casetes on es vendrà el popular oli beneït, perquè el sant protegisca les goles dels torrentins i torrentines.
 

Clavaris i clavariesas de Sant Blai
El dia de Sant Blai al matí, els clavaris i clavariesas recorreran els carrers de Torrent en cercavila fins a arribar a Sant Lluís Beltrán, on tindrà lloc la missa. A la vesprada, la festivitat continua amb el Vers de Sant Blai i el cant dels Gojos, a les 17.30 h. A continuació, els xiquets i xiquetes participaran en la processó, amb eixida des de l'Ermita i acompanyats de tabal i dolçaina.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.116.8.110

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.