Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 31 de Gener del 2020
TEATRE

Lolita Flores arriba a Torrent amb "La fuerza del cariño"

Coprotagonitzada per Luis Mottola, Antonio Hortelano i Marta Guerras i dirigida per Magüi Mira. L'obra es representarà en l'Auditori el 2 de febrer

Lolita Flores protagonitza La força de l'afecte, la versió escènica de la novel·la de Larry McMurtry (1975), realitzada per Magüi Mira a partir de l'adaptació teatral de Dan Gordon. L'obra està coprotagonitzada per Luis Mottola, Antonio Hortelano i Marta Guerras i produïda per Pentación Espectacles. Després de la seua reeixida gira amb Fedra, Lolita es fica ara en la pell d'Aurora, la protagonista d'aquesta comèdia dramàtica que s'enfronta a la seua maduresa i als revessos de la vida amb sentit de l'humor i ironia.
 

Luis Mottola interpreta a Garret, el seductor veí d'Aurora i Marta Guerras (La comèdia de les mentides, Metallica...) dóna vida a Emma, la filla díscola i rebel origen dels seus desvetllaments, mentre que Antonio Hortelano (Les amazones, Dos més dos...) és Flap, el marit d'Emma.
 

En 2007, el dramaturg estatunidenc Donen Gordon va escriure una adaptació teatral de la novel·la que es va estrenar a Broadway finalment en 2016. Magüi Mira versiona per a Pentación aquesta adaptació que arribarà a l'Auditori de Torrent el 2 de febrer a les 19:00 h.
 

"La fuerza del cariño", per Magüi Mira
Aurora, la mare perfecta i tímida vídua, i Emma, la seua filla rebel i entranyable, i el professor maldestre i seductor, i l'astronauta excèntric i faldiller. Aquests quatre éssers, malgrat les seues grans diferències, celebren la vida de cada dia. La celebren amb humor, llàgrimes, ironies, enutjos, crits, riures...
 

Aquesta vida que ens ordena a l'atzar, que ens acosta i separa per llaços de sang o de desig, de manera misteriosa, complint màgiques constel·lacions que no sabem interpretar, i que ací ens deixa, enmig del viatge. La mare, la filla, el professor i l'astronauta viuen embullats en llaços amorosos que els fan eixir dels llençols cada matí. Transiten la vida ràpid, amb un cor trepidant que a penes els permet gaudir del fons bell i profund del paisatge.
 

Ronden al voltant de la bambolla en la qual tots volem entrar per a oblidar l'angoixa de la vida, per a trobar el plaer infinit de donar amor i sentir-se estimat. Amor. L'emoció que necessitem com a aliment ecològic i essencial per a despertar les hormones de la felicitat.
 

Però quan la vida tremola i el temporal s'emporta la roba i tremolen de fred, el viatge es deté. Ja no hi ha filtres, i amb potència salvatge apareix la força de l'afecte que de colp els col·loca en el paisatge real de la vida. Que els converteix en éssers humans complets. Imbatibles. Autèntics. Sincers. Admirables. Vertaders supervivents.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.149.229.253

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.