Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 23 de Gener del 2020
MÚSICA

Torrent viatjarà a través de la Ruta de la Seda de la mà del festival Arrels

Del 4 al 9 de febrer, el Museu Comarcal, l'Antic Mercat i l'Auditori acolliran una sèrie de concerts inspirats en la història, cultura i tradició de la històrica senda

Després de rebre el Segell Europeu de Qualitat 2019 – 2020 per l'Associació de Festivals Europeus, el festival Arrels es prepara per a la seua tercera edició sota el títol La Ruta de la Seda. Del 4 al 9 de febrer, la ciutat de Torrent viatjarà a través de la històrica senda comercial que fa segles va afavorir el descobriment de tradicions, gastronomia, art i maneres d'entendre la vida que van influir de manera determinant en cada territori del camí.
 

En el festival es donaran cita intèrprets internacionals, així com Capella de Ministrers, Carles Magraner o El Grup de Ball de Torrent, que oferiran els seus espectacles en els escenaris de l'Antic Mercat, el Museu Comarcal de l'Horta Sud i l'Auditori. A més dels concerts, en Arrels té cabuda altres propostes, com les activitats didàctiques per al públic juvenil o les conferències.
 

El programa donarà el tret d'eixida el dia 4 de febrer en l'Auditori. Amb Carmelina i Tirant, concert didàctic oferit per Capella de Ministrers, el públic juvenil es traslladarà al Segle d'Or. En aquesta producció es combinen diversos elements essencials que fan veure l'espectacle com un tot humanista on literatura, poesia, pintura, art i història conflueixen utilitzant la música com a vehicle d'unió.
 

Aqueixa mateixa vesprada, a les 17 h, arribarà el torn perquè el festival Arrels arribe a tots els racons de Torrent, en aquest cas, a les persones més majors. La veu del "cantaor" Josep Aparicio "Apa", acompanyat de la música de Toni Porcar i Eduard Navarro, omplirà el Centre de Majors Santa Elena amb un concert social en el qual s'utilitzaran instruments com la guitarra, la bandúrria o algun instrument de vent com la dolçaina valenciana.
 

L'agenda seguirà amb la conferència El Mediterrani i la Ruta de la Seda, impartida per Germán Navarro. El ponent abordarà les rutes durant l'Edat mitjana i el dialogue entre les civilitzacions d'Orient i Occident, que es van establir en tots els nivells possibles, com a comerç internacional i economia, migracions d'artesans i mercaders de ciutat en ciutat, la moda de la seda, l'intercanvi de cultures i expressions artístiques, literata, patrimoni. La cita tindrà lloc el 4 de febrer a les 19 h en el Museu Comarcal.
 

La música clàssica serà la protagonista del concert La seda il·lustrada. L'Antic Mercat acollirà aquest esdeveniment el 5 de febrer a les 20 h amb la participació de Carmina Sánchez, Carles Magraner i Robert Cases. El programa del concert oferirà àries italianes de Vicente Martín i Soler i un cicle de cançons de Mozart, obres d'especial intimitat i del caràcter galant que va predominar en l'esperit burgés de l'època.
 

L'equador del festival, 6 de febrer, arribarà amb la Festa Persa: Kereshmeh; un espectacle en el qual el fil conductor és la qualitat o do que tenen algunes persones en ballar. Desenvolupat pel músic iranià Kaveh Sarvarian i la ballarina madrilenya Patricia Álvarez. Kereshmeh, els espectadors realitzaran un viatge sensorial i ritual que usa els llenguatges tradicionals. En l'Antic Mercat a les 20 h.
 

El divendres, 7 de febrer, Una vetlada andalusina oferirà un repertori amb un alt de significat tant en les seues lletres com en la seua música, buscant sempre elevar l'estat de qui el canta i toca, i qui l'escolta. L'espectacle, que tindrà lloc a les 20 h en l'Antic Mercat, serà a càrrec de Yinnan Ensemble, conjunt de música andalusina basat en la ciutat de Granada i format per músics professionals d'origen marroquí i espanyol.
 

Orient i el Mediterrani es fusionaran amb el concert La Ruta de la Seda, per Capella de Ministrers i Carles Magraner. A través de la música, el públic se submergirà en aquesta històrica ruta, on no sols circulaven les caravanes comercials, també les cultures dels pobles, els valors espirituals i les idees religioses. El meravellós espectacle tindrà lloc el 8 de febrer, a les 20 h en l'Auditori.
 

El fermall final del festival Arrels el posarà el diumenge, 9 de febrer, el Grup de Ball de Torrent, que representarà La demanà; una escenificació d'una tradició en la qual la família del nuvi l'acompanyava a casa de la família de la núvia per a formalitzar la demanada de mà. Així, amb un ambient festiu, la dansa, la història i la tradició faran gaudir a tots els assistents que es congregaran a les 12 h en l'Auditori.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.138.134.107

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.