Dijous, 20 de Juny del 2024

Actualitzada Dijous, 20 de Juny del 2024 a les 13:33:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 21 de Gener del 2020
PRESSUPOST 2020

VOX demana una baixada de l'IBI en les seues esmenes al pressupost

La formació d'Abascal ha presentat 20 esmenes al pressupost socialista centrades principalment en la baixada d'impostos i retallada de despesa

A poc a poc anem coneixent les esmenes de l'oposició a la proposta de pressupostos presentada per l'equip socialista de Jesús Ros. VOX ha presentat un total de 20 esmenes centrades principalment en la baixada d'impostos i en la retallada de despeses. "Hem sol·licitat la baixada de gravamen de l'IBI, un augment del percentatge de bonificació sobre l'impost de circulació o el d'Activitats Econòmiques i fins i tot la supressió de la coneguda com a "Plusvàlua", per considerar aquesta última de caràcter confiscatori i de doble imposició", han aclarit des de la formació d'Abascal.
 

Respecte a les esmenes han demanat una retallada de despesa en aquelles partides el capital pressupostat de les quals "no s'ajusta a la mena de servei que ofereixen". "Tenim constatat que el nostre municipi està brut i amb deficient llum als seus carrers, malgrat els 6.474.000 d'euros programats per a la neteja de Torrent i de quasi un milió i mig destinat a la il·luminació". 

 

VOX vol destacar que "valorem desorbitades les aportacions econòmiques que el govern del senyor Ros realitzarà als seus organismes autònoms i societats mercantils; quan haurien de redirigir-se cap a inversions que milloren el benestar ciutadà". A més afirmen que, "està previst un augment general en el capítol de despesa i des de VOX hem transmés la nostra oposició a aquesta".
 

"Aquest govern es vanagloria de les inversions que emprendrà, especialment en "rajola", però no explica als ciutadans el capital que es destinarà a això com, per exemple, la inversió que es realitzarà per a mantenir ruïnós el Palau Giner-Cortina (inversió estimada en quasi mig milió d'euros, a més del que ja va costar la seua adquisició)". En el seu lloc, "hem cregut convenient sol·licitar la creació d'una nova comissaria de Policia Local com a Inversió Financerament Sostenible i augment dels seus efectius".

 

Igualment, "amb la finalitat de no tornar a haver d'escoltar el que en el seu moment Ros va verbalitzar en un Ple, hi ha voluntat d'executar les mocions, però si no hi ha consignació en els pressupostos, no es poden realitzar; hem pres la paraula al Sr. Ros i és per això que, hem sol·licitat la creació d'una partida pressupostària per a dur a terme aquelles mocions aprovades pels grups".
 

Sobre les partides destinades a subvencionar entitats i organismes, VOX ha manifestat "la nostra negativa a consignar pressupost per a finançar activitats que fomenten l'ús i promoció del català, ens oposem fermament a això; així com les que vagen destinades a tallers sobre la mal anomenada violència de "gènere", perquè de tots és coneguda la inoperància i ineficàcia que ha suposat aquesta Llei".
 

En definitiva, "sent conseqüents amb la nostra línia econòmica, considerem necessari realitzar una revisió d'impostos a la baixa, una retallada de despesa sobre partides que poc o res afavoreixen al ciutadà i un increment en les quals la seua inversió sí que protegeix el benestar dels torrentins".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.17.237

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.