Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 12:23:02 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 17 de Gener del 2020
POLÍTICA

El torrentí Alfred Costa podria dirigir la televisió autonómica APunt

L'ex-regidor socialista de Torrent ha sigut seleccionat com a finalista al costat de Francesc García Donet per a succeir a Empar Marco al capdavant de la corporació valenciana de mitjans de comunicació.

El Consell Rector ha seleccionat finalment a només 2 candidats dels tres previstos per ocupar a direcció d'Apunt al no tindre la resta la puntuació mínima exigida. D'entre els 10 candidats que es van presentar el 20 de desembre nou eren homes i una sola dona. La següent fase del procés és la presentació per part dels finalistes d'una ampliació del resum de projecte que van presentar, amb una extensió màxima de 50 folis.


Alfred Costa, torrentí de naixement, va començar a treballar en Canal 9 en 1990 com a presentador i periodista. Posteriorment ocuparia la subdirecció de programació, cap de secció de ficció seriada i responsable del departament de nous projectes i entreteniment. Després del tancament de Canal 9 va haver d'emigrar a Barcelona per a treballar en una productora que va deixar en 2015 per a presentar-se com a regidor del PSPV a Torrent amb Jesús Ros. Després de resultar triat va ocupar les regidories de Festes, Cultura i Comunicació. Després de la reobertura de la televisió autonòmica es va presentar a la nova APUNT, on exerceix des de fa dos anys com a cap d'emissions. 

 

Preguntat per este periòdic per la posibilitat de ser candidat a la dirección de la televisió autonómica, Alfred Costa ha admitit la selecció sense voler fer més declaracions. Prescisament des de fa uns mesos Costa s'havia deixat de vore en actes publics en els que era habitual. 


Francesc García Donet és administrador de la la empresa OnAir, on ha exercit de guionista i labors de producció i direcció en diversos projectes audiovisuals. És llicenciat en Filosofia i en Art Dramàtic, Un d'ells, de fet, per a la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC). En concret, la proposta de la programació en proves d'À Punt. Durant tres anys, de 2004 a 2007, va ser assessor del Gabinet de l'exministre socialista d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla, etapa en la qual va participar en el procés d'elaboració de la llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic.


Entre els aspirants descartats es trobaven el publicista Pepe Crespo; Pau Vergara, director de la cartellera Túria; Pere Valenciano, director del periòdic Aquí; Paco Picó, productor; Artur Balaguer, Fundador del periòdic digital La Marina Plaza; Juli Esteve, exdirector d'informatius de Canal 9; Germà Arroyo, director d'informatius en Mediterrani Televisió, i finalment Trini Arnau, directora de programes i de continguts en productores, i l'única dona que es va presentar al càrrec.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.30.253

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.